Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašni zločini u Austriji

Rosemarie Fritzl usamljena, svi vjeruju da je 'morala znati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Moja sestra Rosemarie zaista je uništena svime što se zbivalo u proteklih godinu dana. Imala je grozan život i nikada nisam mislila da ću ovo reći, ali mislim da je njezin život sada mnogo lošiji nego je bio kada je živjela s njim. Osim što je izgubila kontakt s djecom, svi misle da je morala nešto znati', rekla je Christine Renner.

Iako se strašan zločin zbivao 24 godine u kući u kojoj je živjela i Fritzlova supruga Rosemarie, ona tvrdi kako nije znala što se događa u podrumu. Budući da istražitelji nisu našli dokaze koji bi upućivali suprotno, protiv nje nije podignuta optužnica. Prema pisanju Telegrapha, Rosemarie nema kontakta sa svojom obitelji, a veoma rijetko viđa kćerku Elisabeth i unuke. Jedina osoba koja s Rosmarie često komunicira je njezina sestra Christine Renner.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fritzl pred licem pravde Josef Fritzl priznao silovanje i incest, ali ne ubojstvo i ropstvo Slika nije dostupna Snimka šokirala Austriju VIDEO: Objavljena cijela snimka Fritzlovog odmora na Tajlandu

Fritzl je Rosemarie uvjerio da je Elisabeth pobjegla i pridružila se kultu, a kada je išao u podrum kojem joj je zabranio prilazak rekao bi joj da ondje obavlja inženjerski posao. 43-godišnja Elisabeth ponekad djecu dovodi Rosemarie. Djeca koja su živjela s Fritzlom i Rosemarie u kući, još uvijek baku nazivaju mama jer ih je ona odgajala, misleći da ih je Elisabeth ostavila na kućnom pragu, kako ju je godinama uvjeravao suprug.

‘Elisabeth s Rosemarie ne priča o događajima iz podruma. O njima Rosemarie sazna tek iz novina. Nije znala da ju je Josef prvih nekoliko mjeseci držao zavezanu na psećoj uzici dok joj to ja nisam rekla, a kada je pitala Elisabeth, ona je samo potvrdila’, ispričala je Christine.

>> Sutra počinje suđenje ocu monstrumu: Psihijatrica pripremila opsežan izvještaj o Josefu Fritzlu

Rudolf Mayer, odvjetnik Josefa Fritzla rekao je kako se njegov klijent kaje i izjasnit će se krivim za sve točke optužnice osim za ubojstvo novorođenčeta 1996., kojeg je imao sa svojom zatočenom kćerkom Elisabeth te za ropstvo.

Mayer kaže kako je Fritzl nervozan zbog suđenja koje počinje sutra. Priznao je zatočenje i silovanje svoje kćerke Elisabeth u podrumu obiteljske kuće u Amstettenu od 1984. do 2008. godine, prenosi AP. Na suđenju će biti prisutno i više od 150 novinara, a veliki interes za austrijski grad u kojem se dogodio zločin pokazali su i brojni turisti zbog čega su tamošnji hoteli rezervirani tjednima unaprijed.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene