Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je na svom Twitter profilu objavio video u kojem napada i udara muškarca čiju je glavu zamijenio logom CNN-a, a u opisu videa rekao je kako su CNN "prevarantske vijesti".


Video koje je Trump objavio modificirana je verzija njegova nastupa iz 2007., u kojem je oborio čelnika organizacije WWE Vincea McMahona. U snimci objavljenoj u nedjelju McMahonova glava se, zbog loga CNN-a, ne vidi. Nakon što je Trump prebio CNN, na dnu videa pojavljuje se logo "FNN prevarantska televizijska mreža", koji sliči logu CNN-a.

Vezani članci CNN-ov novinar Jim Acosta i Donald Trump (Foto: AFP) Medijske organizacije podržale CNN-ovu tužbu; Bijela kuća odgovorila: ''Nijedan novinar nema pravo ulaska'' Acosta i Trump na spornoj konferenciji za medije (Foto: AFP) CNN tuži Bijelu kuću zbog oduzimanja akreditacije novinaru Jimu Acosti

Kao predsjednički kandidat i čelnik SAD-a Trump je više puta izražavao prezir prema medijima, prozvavši ih "neprijateljima američkih naroda". Medijske kuće često je nazivao "neuspješnima" i "lažnim vijestima", a posebno se okomio na CNN.

"Tužan je dan kad predsjednik SAD-a potiče nasilje protiv novinara", priopćila je ta medijska kuća.

"Umjesto da se priprema za svoje prekooceansko putovanje, svoj prvi sastanak s Vladimirom Putinom, rješavanjem sjevernokorejskog pitanja ili zdravstvenog sustava, on se ponaša adolescentski, daleko ispod časti svog ureda", dodao je CNN. (HINA)