Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Thomas Beatie, transseksualac je iz Oregona i uskoro će roditi svoje prvo dijete. Naime, Beatie se rodio kao žena. Odlučio je promijeniti spol jer se osjećao kao muškarac, počeo je piti muške hormone testosterone. No, ipak je zadržao ženske reproduktivne organe.


Prije deset godina vjenčao se sa suprugom Nancy kojoj su zbog bolesti već prije 20 godina odstranili maternicu. 

Vezani članci Gal Gadot Svi su počeli nagađati da nešto skriva, a slavna ljepotica nije dugo čekala te je fanovima otkrila sretne vijesti Provjereno otkriva skandalozan slučaj iz riječkog KBC-a - 10 Provjereno otkriva slučaj iz riječkog KBC-a: Priopćili majci da joj nerođeno dijete neće preživjeti i dali joj skandaloznu uputu

Ovi su supružnici najviše od svega željeli imati dijete. Na ovaj neobičan potez odlučili su se i držali ga se iako su doživjeli negodovanje liječnika i onih kojima su svoje želje priznali.

Beatie je prestao uzimati muške hormone, za četiri mjeseca dobio mjesečnicu, te nakon devet liječnika i godinu dana uspio je zatrudnjeti.

Ovaj bi muškarac 3. srpnja trebao roditi djevojčicu koja je plod umjetne oplodnje sjemenom anonimnog davaoca sperme.

Unatoč ovome i dalje se smatra muškarcem i kaže kako želje za djetetom nije ni muška ni ženska, nego ljudska.

- Kako se osjećam kao trudan muškarac? Nevjerojatno. Unatoč što u mom trbuhu raste novi život ja sam i dalje siguran da sam muškarac. Na jedan način doživljavam se kao svog surogata, jer je moj identitet muškarca i dalje nedodirljiv. Za svoju sam suprugu ja njezin suprug koji nosi naše dijete. Sretan sam što imam suprugu koja me u tome podržava. Ona će biti njezina majka, a ja otac i bit ćemo obitelj, kaže Thomas Beatie.