Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trudan muškarac čeka djevojčicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Thomas Beatie, transseksualac je iz Oregona i uskoro će roditi svoje prvo dijete. Naime, Beatie se rodio kao žena. Odlučio je promijeniti spol jer se osjećao kao muškarac, počeo je piti muške hormone testosterone. No, ipak je zadržao ženske reproduktivne organe.

Prije deset godina vjenčao se sa suprugom Nancy kojoj su zbog bolesti već prije 20 godina odstranili maternicu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija osuđena je Barbara je u 24 godine lažirala 17 trudnoća: Nagurala bi jastuke ispod majice, a dokopala se i rodnih listova Ilustracija koje veselje U školi u Pitomači vlada prava euforija: "Baby boom kakav se ne pamti"

Ovi su supružnici najviše od svega željeli imati dijete. Na ovaj neobičan potez odlučili su se i držali ga se iako su doživjeli negodovanje liječnika i onih kojima su svoje želje priznali.

Beatie je prestao uzimati muške hormone, za četiri mjeseca dobio mjesečnicu, te nakon devet liječnika i godinu dana uspio je zatrudnjeti.

Ovaj bi muškarac 3. srpnja trebao roditi djevojčicu koja je plod umjetne oplodnje sjemenom anonimnog davaoca sperme.

Unatoč ovome i dalje se smatra muškarcem i kaže kako želje za djetetom nije ni muška ni ženska, nego ljudska.

- Kako se osjećam kao trudan muškarac? Nevjerojatno. Unatoč što u mom trbuhu raste novi život ja sam i dalje siguran da sam muškarac. Na jedan način doživljavam se kao svog surogata, jer je moj identitet muškarca i dalje nedodirljiv. Za svoju sam suprugu ja njezin suprug koji nosi naše dijete. Sretan sam što imam suprugu koja me u tome podržava. Ona će biti njezina majka, a ja otac i bit ćemo obitelj, kaže Thomas Beatie.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene