Jemen, ilustracija (Foto: AFP)
Jemen, ilustracija (Foto: AFP)

Potvrđeno je kako je u nedjelju ujutro u Jemenu došlo do eksplozije kada je vozilo koje je prevozilo mine eksplodiralo. U eksploziji su poginula petorica profesionalnih pirotehničara od kojih je jedan Hrvat.


Do eksplozije je došlo u nedjelju 20. siječnja oko 5.15 sati po lokalnom vremenu. Nesreća se dogodila u provinciji Marib kada je eksplodiralo vozilo za uništavanje minskih sredstava koje je prevozilo mine. 

Vezani članci Trenutak eksplozije na Šri Lanki (Foto: screenshot) Snimljen trenutak eksplozije na Šri Lanki: Napadnuta i čuvena crkva koja je nacionalno svetište Eksplozije u Šri Lanki na Usrks (Foto: AFP) - 5 Zastrašujući prizori s mjesta napada pokazuju razmjere tragedije koja je pogodila Šri Lanku: "Ovo je bio kukavički napad..."

U eksploziji su poginula s u dvojica državljana Južnoafričke Republike, jedan državljanin BiH i jedan iz Kosova, te jedan Hrvat dok je Britanac ozlijeđen, prenosi KSrelief.  Identitet žrtava nije objavljen. 

Informaciju o stradanju hrvatskog državljanina potvrdilo nam je i Ministarstvo vanjskih poslova RH.

"Nažalost, temeljem informacije iz veleposlanstva RH u Kairu možemo potvrditi da je 20.1. u prijepodnevnim satima u Jemenu, Nakhla, sjeverno od Mareb regije, poginuo hrvatski državljanin", poručili su iz Ministarstva vanjskih poslova. 

Nastradali pirotehničari su radili na projektu Saudijske Arabije "Razminiraj Jemen" koji je počeo u siječnju prošle godine. Cilje je razminirati što veći postotak jemenskog tla koji je zbog građanskog rata upao u tešku humanitarnu i političku krizu.