Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poginulo pet osoba

Tragedija u Jemenu: Hrvatski pirotehničar poginuo u eksploziji vozila koje je prevozilo mine

Jemen, ilustracija (Foto: AFP)
Jemen, ilustracija (Foto: AFP) Foto: AFP
Potvrđeno je kako je u nedjelju ujutro u Jemenu došlo do eksplozije kada je vozilo koje je prevozilo mine eksplodiralo. U eksploziji su poginula petorica profesionalnih pirotehničara od kojih je jedan Hrvat.

Do eksplozije je došlo u nedjelju 20. siječnja oko 5.15 sati po lokalnom vremenu. Nesreća se dogodila u provinciji Marib kada je eksplodiralo vozilo za uništavanje minskih sredstava koje je prevozilo mine. 

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

U eksploziji su poginula s u dvojica državljana Južnoafričke Republike, jedan državljanin BiH i jedan iz Kosova, te jedan Hrvat dok je Britanac ozlijeđen, prenosi KSrelief.  Identitet žrtava nije objavljen. 

Informaciju o stradanju hrvatskog državljanina potvrdilo nam je i Ministarstvo vanjskih poslova RH.

"Nažalost, temeljem informacije iz veleposlanstva RH u Kairu možemo potvrditi da je 20.1. u prijepodnevnim satima u Jemenu, Nakhla, sjeverno od Mareb regije, poginuo hrvatski državljanin", poručili su iz Ministarstva vanjskih poslova. 

Nastradali pirotehničari su radili na projektu Saudijske Arabije "Razminiraj Jemen" koji je počeo u siječnju prošle godine. Cilje je razminirati što veći postotak jemenskog tla koji je zbog građanskog rata upao u tešku humanitarnu i političku krizu. 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene