Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potresne scene iz Italije

Ovo je posljednji zagrljaj dvije djevojke i mladića prije nego ih je odnijela nabujala rijeka: Traže ih stotine spasioca, dignuti i helikopteri

Dvije djevojke i mladića odnijela je bujica na sjeveru Italije
Dvije djevojke i mladića odnijela je bujica na sjeveru Italije Foto: YouTube/Screenshot
Mladića i dvije djevojke bujica je zatočila na otočiću u rijeci Natisone. Vodostaj se uslijed kiše naglo podigao, a oni su zagrljeni čekali spas...

Potraga za mladićem i dvije djevojke koji su u petak nakon bujičnih poplava na sjeveru Italije nestali u gradu Premariacco nedaleko od Udine, nastavljena je u subotu no zasad bez pomaka. Spasioci pretražuju područje na kojemu je posljednji put zabilježen signal mobitela jednog od njih iako prema mišljenju stručnjaka šanse da ih se pronađe žive vrlo su male. Voda je na tom području izrazito hladna i brza te vodi prema ušću rijeke Torre, piše La Repubblica.

Nestale djevojke su stare 20 i 23 godine rumunjske su državljanke, dok je 25-godišnji mladić također Rumunj koji je u Italiju došao iz Austrije. Trojac je pozvao pomoć nakon što su se tijekom boravka na otočiću našli zatočeni jer se zbog obilne kiše naglo podigao vodostaj rijeke Natisone.

Društvenim mrežama kruži dramatična snimka djevojaka i mladića kako do struka stoje u vodi, zagrljeni, s posljednjim nadama u spas. Unatoč pokušajima vatrogasaca da ih izvuku pomoću užeta, pred očima brojnih svjedoka i spasioca, snažna riječna struja ih je odvukla.

U potrazi sudjeluju karabinjeri, ronionci te helikopteri i dronovi. Spasioci se nadaju da je nekome od njih mobitel ostao u džepu što bi pomoglo lociranju.

"Niz vozila koje pretražuju cijeli klanac od Premariacca prema Padermu je impresivan. Tijekom noći obustavili su potragu na jednoj točki dok su čekali hoće li moći nastaviti uzvodno ili nizvodno. Ovo su odlučujući sati", napisao je gradonačelnik Premariacca Michele de Sabata u objavi uz fotografiju spasilačkih službi i vatrogasnih vozila.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene