Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tirana: Referendum za ustav Srbije neprihvatljiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Albansko ministarstvo vanjskih poslova referendum o novom ustavu Srbije u kojem je Kosovo istaknuto kao integralni dio teritorija Srbije ocijenilo je kao jednostran, neproduktivni i neprihvatljivi čin.

U priopćenju koje su prenijeli albanski mediji, ministarstvo ističe kako Albanija pomno prati razvoj situacije u vezi referenduma za novi ustav Srbije i izražava žaljenje zbog uključivanje Kosova u preambulu novog sprskog Ustava. 

Pročitajte i ovo Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!" vođa oporbene stranke u Albanije NAPAD NA ULICI Bivši predsjednik i premijer dobio šakom u glavu pa stao pred kamere: "Ovo je agresivan i kriminalan čin"

U  vrijeme kada je Kosovo de facto pod međunarodnom administracijom, a određivanje njegovog konačnog statusa
je dio pregovaračkog procesa pod vodstvom međunarodnih posrednika, navodi se u priopćenju, uključivanje Kosova u srpski Ustav je neproduktivno i ne služi pronalaženju kompromisa i kao takvo je neprihvatljivo.

Službena Tirana također izražava zabrinutost zbog uključivanja u referendum pripadnika sprske zajednice na Kosovu u vrijeme kada se od ove manjinske zajednice očekuje da sudjeluju u procesu demokratizacije Kosova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene