Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Albansko ministarstvo vanjskih poslova referendum o novom ustavu Srbije u kojem je Kosovo istaknuto kao integralni dio teritorija Srbije ocijenilo je kao jednostran, neproduktivni i neprihvatljivi čin.


U priopćenju koje su prenijeli albanski mediji, ministarstvo ističe kako Albanija pomno prati razvoj situacije u vezi referenduma za novi ustav Srbije i izražava žaljenje zbog uključivanje Kosova u preambulu novog sprskog Ustava. 

Vezani članci Peđa Grbin Grbin o izboru predsjednika Vrhovnog suda: " Već mi je puna kapa dvoličnosti Plenkovića i Jandrokovića i njihovih izmišljanja" Slika nije dostupna Pripremali atentate na Balkanu, novačili za ISIS...

U  vrijeme kada je Kosovo de facto pod međunarodnom administracijom, a određivanje njegovog konačnog statusa
je dio pregovaračkog procesa pod vodstvom međunarodnih posrednika, navodi se u priopćenju, uključivanje Kosova u srpski Ustav je neproduktivno i ne služi pronalaženju kompromisa i kao takvo je neprihvatljivo.

Službena Tirana također izražava zabrinutost zbog uključivanja u referendum pripadnika sprske zajednice na Kosovu u vrijeme kada se od ove manjinske zajednice očekuje da sudjeluju u procesu demokratizacije Kosova.