Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Timošenko protiv postignutog sporazuma o plinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska premijerka Julija Timošenko izjavila je da odbacuje nekoliko odredbi sporazuma o plinu zaključenog između ruskog predsjednika Vladimira Putina i ukrajinskog Viktora Juščenka dan nakon novog rusko-ukrajinskog spora o plinu.

"Vlada ne može prihvatiti neke uvjete" sporazuma zaključenog 12. veljače među kojima su "cijena od 315,6 dolara za 1.000 m3 u prvom tromjesječju, zamjenu jednog posrednika drugim" kako bi se prodao plin Ukrajini i nemogućnost da ukrajinska državna tvrtka Naftogaz distribuira plin", naglasila je Timošenko u otvorenom pismu ukrajinskom predsjedniku.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda Ilustracija Nova generacija oružanih sustava Rusija upotrijebila novo moćno oružje: Putuje devet puta brže od zvuka, a domet joj je 1000 kilometara

"Ostvarenje tih uvjeta dovelo bi do korupcije i zloporaba, stečaja Naftogaza i bila bi u suprotnosti s nacionalnim interesima Ukrajine", nastavila je ona u tekstu objavljenom na internet stranici vlade.

Predsjednici Ukrajine i Rusije Putin i Juščenko su se 12. veljače načelno dogovorili o zaključenju nove krize vezane za plin između njihovih zemalja.

Moskva i Kijev su također postigli dogovor u pogledu zahtjeva Kijeva o zamijeni spornog posrednika u isporukama Gazpromu u Ukrajini, RosUkr Energa.

Gazprom je smanjio na polovicu svoje isporuke plina Ukrajini u ponedjeljak i utorak, tijekom novog spora dviju zemalja.

U srijedu je Gazprom ponovno uspostavio svoje isporuke plina Ukrajini dok se i dalje vode pregovori.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene