Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijela šestorice japanskih vojnika iz Drugog svjetskog rata pronađena su u spilji na pacifičkom otoku Peleliuu u otočnoj državi Palau, objavio je Radio Australia.


Ostaci su otkriveni na otoku na kojemu su se u rujnu 1944. godine vodile žestoke borbe između japanskih i američkih snaga u poznatoj Bitki za Peleliu.

Vezani članci U Njemačkoj u stanu pronađena tijela petero djece - 7 Detalji jezivog ubojstva petero djece u Njemačkoj: Majka ih je otrovala tabletama U Njemačkoj u stanu pronađena tijela petero djece - 4 Strava u Njemačkoj: U stanu pronađena tijela petero djece, za ubojstvo osumnjičena majka

"Na toj je lokaciji bio protutenkovski top i dobro utvrđen betonski bunker, i trebalo je više dana da bi se osvojio taj položaj", rekao je Steve Ballinger iz nevladine udruge Cleared Ground Demining koja je pronašla tijela.

VIDEO Duboko u džungli pronađeno nacističko utočište

"Koliko shvaćam, riječ je o topničkoj posadi, časniku i njegovim ljudima", rekao je Ballinger dodajući da je oko trupala pronađeno oružje i streljivo iz Drugog svjetskog rata.

ABC je javio da je ta spilja nakon 70 godina prvi puta istražena, uoči posjeta japanskog cara i carice Palauu planiranog za sljedeći tjedan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook