Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Svi smo bili uplašeni'

FOTO Tiho selo u nekoliko sati pretvorilo se u ratnu zonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Helikopteri su u petak poslijepodne brujali nad selom Dammartin-en-Goele, dok su francuske policijske snage čvrsto u okruženju držali industrijsku zonu gdje su se zabarikadirala dvojica muškaraca osumnjičena za teroristički napad na tjednik Charlie Hebdo.

Selo smješteno 35 kilometara sjeveroistočno od Pariza, dom je približno osam tisuća stanovnika. Inače miran mjesni trg s bijelim kućama sivih ili smeđih kosih krovova na vrhu je brežuljka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za žrtve terorističkog napada Francuska: 3,7 milijuna ljudi u mimohodu, državnici u prvom redu držali se za ruke Slika nije dostupna Na poziv francuskog predsjednika Veliki mimohod u Paizu: Stižu brojni strani čelnici

U petak je, po riječima jednog od mještana, inače pitomo mjesto nalikovalo ratnoj zoni.

'Čuli smo pucnje i brzo smo se vratili u kuće. Svi smo bili uplašeni', rekla je mještanka Christelle Alleume za televiziju iTELE. 'Naloženo nam je da pogasimo svjetla i ne prilazimo prozorima'.

VIDEO Dio talaca oslobođen, otmičar ubijen, njegova pomagačica uspjela pobjeći

VIDEO Zatišje nakon pucnjave i eksplozija! Taoc oslobođen, braća bjegunci ubijeni!

Policija je djecu evakuirala iz škola i vratila ih kućama.

'Rekli su nam da se zatvorimo u kuće, spustimo rolete. Sakrili smo se u spavaću sobu i samo smo neprestano čuli helikoptere', kazala je Julie Gobert za France 24.

Policajci su se u međuvremenu raspršili ulicama, zauzeli položaje nasuprot industrijskoj zoni na rubu mjesta gdje su se skrivale brutalni ubojice Cherif i Said Kouachi. Dvojica braće zatvorila su se u dugu, bijelu industrijsku zgradu, sličnu drugima u toj četvrti. U vlasništvu tvrtke Creation Tendance Decouverte, zgrada uglavnom služi kao tiskara i ima pet zaposlenika; uz vlasnika, njegovu suprugu i sina, tu su grafički dizajner i prodavačica.

Stanovnici su bili poslušni, javljaju agencije, i jedva da je itko promolio glavu kroz prozor. Rasplet potjere za nemilosrdnom braćom, koja poručuju da su spremna umrijeti, dogodio se oko 17 sati poslijepodne, nakon upada policijskih snaga u tiskaru. U napadu su osumnjičeni ubijeni u unakrsnoj vatri s policijom, a taoc kojeg su držali je oslobođen. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene