Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri osobe ubijene

VIDEO Otmičar ubijen, pomagačica u bijegu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sumnja se kako iza pucnjave i talačke krize u trgovini na istoku Pariza stoji ista osoba koja je jučer usmrtila policajku.

20:16 - Francuski predsjednik Francois Hollande u obraćanju naciji potvrdio je kako su u talačkoj krizi koja se danas odvijala u židovskoj trgovini u Parizu ubijene četiri osobe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' U Parizu održano veliko natjecanje u pisanju diktata - 1 Tisuće natjecatelja VIDEO/FOTO Tisuće ljudi na glavnoj pariškoj ulici: Održano masovno natjecanje u pisanju diktata

18:53 - Otmičar Amedy Coulibaly koji je u židovskom supermarketu u Parizu držao najmanje pet talaca ubijen je, objavila je francuska policija u petak nakon napada kojim je razriješila talačku krizu.

Nakon nekoliko detonacija, policajci su ušli u trgovinu, a zatim je nekoliko talaca izašlo, javili su dopisnici francuske agencije AFP o razrješenju i druge talačke krize koja se odvijala u Parizu te u gradiću četrdesetak kilometara od Pariza.

Policija je akciju pokrenula gotovo istodobno s napadom nedaleko od Pariza u kojem su ubijena braća Said i Cherif Kouachi, osumnjičeni za napad na satirički tjednik Charlie Hebdo.

Francuska policija je u petak prije podne objavila fotografije muškarca i žene za kojima traga u svezi ubojstva policajke u četvrtak u pucnjavi blizu Pariza i pozvala je sve koji imaju bilo kakvu informaciju o njima da se jave. Jedan od njih bio je 32-godišnji Amedy Coulibaly, a žena je bila identificirana kao Hayat Boumeddiene (26).

U četvrtak, dan nakon napada na satirički list teško naoružani muškarac ubio je policajku u mjestu Montrougeu i ranio gradskog zaposlenika. Smatra se da su svi otmičari bili međusobno povezani.

18:42 - Sumnja se da su eksplozije, koje su odjekivale nakon upada policije, posljedica bombi-zamki postavljenih po supermarketu. Mediji također javljaju da je osumnjičenica koja je pobjegla s taocima bila djevojka napadača.

18:20 - Najmanje četiri osobe teško su ozlijeđene tijekom akcije oslobađanja talaca iz trgovine u istočnom Parizu, javlja AFP pozivajući se na izvore u policiji.

 

18:13 - Policija je potvrdila kako je otmičar iz pariške trgovine ubijen. Riječ je o Amedy Coulibalyju, muškarcu koji je dan ranije ubio policajku, javlja Le Monde pozivajući se na policijske izvore.

Njegova suučesnica Hayat Boumeddien uspjela je pobjeći iz trgovine tijekom policijskog napada, potvrdio je glasnogovornik sindikata francuske policije.

18:00 - Najmanje četverno talaca iz košer trgovine ubijeno, javlja Reuters pozivajući se na policijske izvore.

17:33 - Otmičar iz košer marketa je ubijen, javlja Reuters.

17:28 - Na mjestu gdje je od jutros trajala talačka kriza sada se čuju sirene hitne pomoći.

 

17:20 - Mediji javljaju da su taoci oslobođeni nakon upada policije u trgovinu u kojoj od jutros traje talačka kriza.

17:14 - U ovim trenucima na mjestu talačke krize u supermarketu na istoku Pariza odjeknulo je oko šest snažnih eksplozija. Pretpostavlja se da su s otmičarem još uvijek i taoci za koje nitko ne zna koliko ih točno ima.

15:55 - Prodavaonica u kojoj je u tijeku talačka kriza nalazi se u četvrti Porte de Vincennes. Mjesto nadlijeću helikopteri, a stanovništvo je zamoljeno da ostane u domovima. Sve obližnje škole su zatvorene.

Prema dostupnim informacijama, na poprište nove pucnjave uputio se ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve

15:53 - Muškarac osumnjičen za napad u kojem je u četvrtak poginula policajka južno od Pariza pripadnik je iste džihadističke skupine kao dvojica osumnjičenih za napad na satirički tjednik Charlie Hebdo dan ranije u središtu Pariza, rekla je u petak policija.

Napadač za kojeg se vjeruje da stoji iza pucnjave u području Montrougea poznavao je Cherifa i Saida Kouachija, dvojicu braće koji se sumnjiče za likvidaciju deset novinara i dvojice policajaca u napadu na redakciju spomenutog tjednika.

Muškarac s pancirnim prslukom te naoružan jurišnom puškom i pištoljem, pobjegao je s poprišta zločina u vozilu marke Renault Clio, a policija je potvrdila da zna njegov identitet. Pucao je u mladu 26-godišnju policajku koja je ubrzo nakon teškog ranjavanja preminula. U sklopu istrage, protuteroristička policija je na ispitivanje privela dvije osobe.

15:25 - Policija je povrgnula prethodne navode o dvije ubijene osobe tijekom talačke krize. Kažu kako je jedna osoba ranjena, a nekoliko ih je zadržano kao taoci. Lokalni mediju pišu kako se radi o najmanje pet osoba, no policija to nije mogla potvrditi.

14:30 - Francuske sigurnosne službe objavili su identitet dviju osoba koje se dovodi u vezu s jučerašnjim ubojstvom policajke. Radi se o 32-godišnjem Amedyju Coulibalyju te 26-godišnjoj Hayat Boumeddien. Iako se sumnja da ubojica policajke stoji iza ove talačke krize, nitko dvoj navedenih osumnjičenika nije doveo u vezu s današnjim događajima.

14:20 - Agencija AFP javlja kako su tijekom talačke krize ubijene dvije osobe, pet ih počinitelj drži kao taoce.

14:00 - Škola nedaleko mjesta talačke krize zatvorene su. Policija sumnja kako počinitelj drži pet taokinja.

13:30 - Osumnjičenik za ubojstvo policajke sudjelovao je u još jednom incidentu, ovaj put, u pucnjavi unutar trgovine košer proizvodima u istočnom dijelu Pariza. U pucnjavi je, javljaju francuski mediji, ranjena jedna osoba, a osumnjičeni je uzeo taoce. Počinitelj navodno pripada istoj džihadističkoj ćeliji kao i braća odgovorna za pokolj u Charlie Hebdou.

UŽIVO U TIJEKU POTJERA - Uspostavljen kontakt s osumnjičenima, policiji rekli: 'Spremni smo umrijeti kao mučenici'

12:00 - "Osumnjičeni je identificiran. Privedene su dvije osobe iz njegove bliske okoline", kazali su izvori.

Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve ranije je ustvrdio da je došlo do napretka u istrazi o toj pucnjavi u kojoj je jedna osoba poginula a jedna teško ranjena u četvrtak ujutro, manje od 24 sata nakon napada na satirički tjednik Charlie Hebdo.

Francuske vlasti nisu utvrdile nikakvu vezu između pucnjave do koje je došlo u gradu Montrougeu koji graniči s južnim dijelom Pariza i napada s 12 poginulih i 11 ranjenih prethodnog dana u sjedištu tjednika Charlie Hebdo u 11. pariškom okrugu.

Istraga je ipak povjerena sucima specijaliziranima za područje protuterorizma na pariškom sudu, "s obzirom na trenutni kontekst" i teškog naoružanja koji je nosio ubojica. (B.V./T.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene