Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo lice u pregovorima

Theresa May imenovala novog ministra za Brexit: Nakon niza ostavki, novi je saveznik Stephen Barclay

Theresa May u Parlamentu (Foto: HO / PRU / AFP)
Theresa May u Parlamentu (Foto: HO / PRU / AFP) Foto: HO / PRU / AFP
Britanska premijerka Theresa May imenovala je u petak Stephena Barclaya, koji je bio državni tajnik u ministarstvu zdravstva te je glasao za izlazak iz Europske unije na referendumu 2016, za novog ministra za Brexit.

May će osobno nadgledati posljednjih deset dana pregovora s Europskom unijom o okviru budućih odnosa, dok će se Barclay usredotočiti na unutarnju spremnost za Brexit i na usvajanje premijerkinog prijedloga u parlamentu.

Pročitajte i ovo Theresa May i Jean-Claude Juncker (Foto: Frederick FLORIN / AFP) Odgoda za odgodom Theresa May želi odgoditi Brexit do 22. svibnja, Juncker oštro odbio tu ideju: "12. travnja posljednji je rok" Prosvjedi protiv Brexita (Foto: AFP) Ne zna se tko pije, a tko plaća May daje na glasanje u parlament samo sporazum o Brexitu bez političke izjave: Neizvjesnost traje, bit će još odgoda?

"On će imati unutarnju ulogu", rekao je glasnogovornik britanske premijerke.

Barclay je zamijenio Dominica Raaba, koji je dao ostavku u četvrtak zbog nacrta plana za izlazak iz Europske unije.

Bivši ministar unutarnjih poslova Amber Rudd postavljen je za ministra rada i mirovinskog sustava, zamijenivši Esther McVey, koja je također dala ostavku zbog plana Therese May.

Barclay, četrdesetšestogodišnji bivši bankar, je prije bio državni tajnik u ministarstvu financija. Pravnik po struci, Barclay je radio na regulaciji financijskih usluga te na prevenciji financijskog kriminala. Bio je voditelj regulatornih poslova, a potom čelnik odjela za sprječavanje pranja novca i sankcije u banci Barclays. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene