Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Najbolji za Britaniju"

Theresa May nastavlja promovirati svoj sporazum o Brexitu

Theresa May (Foto: AFP)
Theresa May (Foto: AFP) Foto: Afp
Britanska premijerka Theresa May nastavlja promovirati svoj sporazum o Brexitu dok ministar okoliša Michael Gove navodno razmišlja o ostavci, javlja BBC u petak.

BBC-jeva politička urednica Laura Kuenssberg izjavila je kako je čula da je Gove odbio premijerkinu ponudu da ga imenuje ministrom za Brexit jer mu May ne bi dopustila ponovno pregovaranje o tom sporazumu. Dominic Raab podnio je u četvrtak ostavku na dužnost ministra za Brexit zbog "kobnih nedostataka". May je izjavila za radio LBS, na kojem je gostovala u petak i odgovarala na pitanja slušatelja, kako smatra da je to "zaista najbolji sporazum za Britaniju".

Pročitajte i ovo Boris Johnson (Foto: AFP) Izlazak iz EU-a do 31. listopada? Johnson krenuo u kampanju za nasljednika May: ''Odgoda Brexita znači poraz'' Nigel Farage, bivši čelnik UKIP-a (Foto: AFP) osnovani u travnju Stranka Brexit skoro osvojila svoje prvo zastupničko mjesto u britanskom parlamentu

Premijerka je suočena s protivljenjem širom političkog spektra, a jedan od zastupnika iz njezine stranke, Mark Francois, rekao je da je sporazum bio "mrtav po dolasku" te da nikada neće dobiti potporu zastupnika. Upitana ima li još uvijek potporu Demokratske unionističke stranke (DUP), na koju se oslanja radi većine u zastupničkom domu, kazala je kako "i dalje surađuje" sa strankom Arlene Foster. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene