Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Thaqi i Feith: Uspostaviti nadzor nad cijelim teritorijem Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni sigurnosni mehanizmi zajedno s kosovskim institucijama uspostavit će nadzor nad situacijom kako na sjeveru tako i na cijelom teritoriju Kosova, rekli su u subotu premijer Kosova Hashim Thaqi i šef Međunarodnog civilnog Ureda u Prištini i izaslanik EU-a Pieter Feith.

Dvojica dužnosnika su zatražili od UN-ove misije na Kosovu (UNMIK) da djeluje u skladu sa svojom misijom i povrati nadzor nad zgradom suda u sjevernoj Mitrovici koju su zauzeli Srbi.

Pročitajte i ovo Autobusni kolodvor situacija je neizdrživa Nakon naše priče o džeparkama na kolodvoru stigao odgovor iz Grada: "Planiramo proširiti videonadzor" Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..."

Thaqi je rekao kako će reakcije kosovskih i međunarodnih vlasti u raznim situacijama biti odgovorne kako ne bi nanijele štetu ugledu Kosova.

"Snaga naših državnih institucija nije u uporabi sile već u razumnom djelovanju. Mi ćemo reagirati u skladu s okolnostima na osnovi zakona. Nećemo dopustiti da institucije budu isprovocirane namjerama čiji je cilj destabilizacija Kosova", kazao je Thaqi nakon susreta s Feithom.

Feith je rekao kako očekuje da UN preuzmu nadzor nad svim institucijama Kosova i time realizira svoj mandat.

"Premijer Thaqi i ja vjerujemo i nadamo se da će UNMIK poduzeti sve prijeko potrebne mjere i staviti situaciju pod nadzor na osnovi mandata koji ima ta misija," izjavio je Feith.

Ove izjave dolaze nakon što su u petak Srbi pravosudni radnici u Mitrovici nasilno ušli u zgradu Okružnog i Općinskog suda koja se nalazi u sjevernom djelu grada. U toj zgradi je od 1999. smješteno UNMIK i kosovsko pravosuđe. Srbi odbijaju raditi u sklopu kosovskog pravosuđa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene