Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kosovski premijer Hashim Thaqi izjavio je da je do proglašavanja neovisnosti Kosova preostalo dovršiti još nekoliko detalja, a do proglašenja neovisnosti doći će posve neupitno.


Thaqi je poslije redovne sjednice vlade rekao da su Priština, Washington i Bruxelles u završnoj fazi finaliziranja statusa.

Vezani članci Aleksandar Vučić Biden potiče Srbiju na priznanje Kosova, Vučić odgovorio: ''Već sam im jedanput u lice rekao što mislim o tome...'' Slika nije dostupna Thaqi upozorava Beograd

'Pitanje neovisnosti Kosova je završena stvar, sada se traži još samo obavljanje nekih manjih detalja u pripremama koje činimo. Vlada i druge institucije Kosova angažirane su na okončanju ovog procesa', rekao je Thaqi. 

Dodao je kako Beograd može biti za odgodu neovisnost, ali, prema njemu, za Washington, Bruxelles i Prištinu sve je završeno što se tiče statusa i neovisnosti Kosova.

Vlada Kosova je iz proračuna izdvojila milijun eura za manifestacije povodom proglašenja neovisnosti Kosova.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju