Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prizivni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor sinu Aleksandru Mitroviću, sinu Željka Mitrovića u čijem je vlasništvu TV Pink.


Protiv Aleksandra Mitrovića se na Višem sudu u Beogradu vodi istraga zbog sumnje da je sredinom srpnja, vozeći neprilagođenom brzinom, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić. Mitrović je s mjesta nesreće pobjegao, ali se dva sata kasnije sam javio policiji.

Vezani članci Valentina Walme Naša lijepa plesačica u oskudnoj kombinaciji zapalila atmosferu na koncertu beogradske zvijezde Denis Smajo, suradnik udruge Potrošač (Foto: Dnevnik.hr) Poznati aktivist u slučaju Franak poručio: "Budimo spremni svi u isti dan podignuti tužbe protiv banaka!"

Odluku o puštanju Mitrovića na slobodu donio je Prizivni sud u Beogradu koji je preinačio presudu Višeg suda, piše Blic. Glasnogovornica Prizivnog suda Mirjana Piljić je kazala da je sud ocijenio da su osnovane žalbe Mitrovićevih odvjetnika koji su ukazivali na to da 'nema osobitih okolnosti da će okrivljenik ometati postupak utjecajem na svjedoke'.

>>
'Učinio bih sve i odrekao se svega što imam da mogu promijeniti zlu sudbinu'

Prizivni sud smatra da ne postoje okolnosti koje ukazuju na konketnu opasnost da okrivljenik ometa nesmetano vođenje postupka utjecajem na svjedoke, stoga nema ni zakonske osnove da se okrivljenika zbog navedenog zadržava u pritvoru', stoji u obrazloženju suda.

>> Sin Željka Mitrovića autom ubio djevojku (17) na cesti i pobjegao

U odluci suda je navedeno i da ne stoji ni zakonska osnova za zadržavanje okrivljenog zbog postojanja posebno teških okolnosti kaznenog djela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook