Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga talijanskih ribara (Federcoopesca-confcooperative) pozdravlja, u danas objavljenom priopćenju, odluku hrvatskog Sabora o odgađanju primjene ZERP-a na zemlje Europske unije i posebno ističe planove suradnje s hrvatskim i slovenskim ribarima na temelju konferencije održane 1997. na Brijunima.


"Pozitivne vijesti stigle su iz Zagreba. Pozdravljamo odluku premijera Ive Sanadera i hrvatskog parlamenta kojom se ukidaju prepreke koje bi mogle usporiti pregovore u pristupu EU, kao što je uvođenje Zone ekološko-ribolovne zaštite", priopćio je predsjednik udruge talijanskih ribara Massimo Coccia glede "zamrzavanja" primjene ZERP-a na zemlje EU-a.

Vezani članci Cesta u Omišu koja će privremeno biti zatvorena - 2 Dali im dva dana za prilagodbu: Zatvaranje omiške "žile kucavice" odgođeno za subotu Radovan Fuchs Ministar Fuchs potvrdio da će u nekim školama u potresom pogođenoj županiji drugo polugodište početi kasnije

"Dogovor postignut između EU i Hrvatske olakšava suradnju talijanskih i hrvatskih ribara u zajedničkom i ispravnom upravljanju ribljim fondom. Temelji suradnje postignuti na konferenciji 1997. na Brijunima, kao što je projekt Adri Fish, na kojem, s talijanskom udrugom, zajedno rade Hrvatska i Slovenija, za poboljšanje proizvodnje, pokazuje kako je zajedničko upravljanje u Sredozemnom bazenu ne samo moguće već i poželjno", izjavio je Coccia.

Talijanska glasila nisu uopće objavila informacije o ZERP-u, ni o tome da je stupio na snagu, niti su prenijela jučerašnju odluku Sabora o zamrzavanju njegove primjene na zemlje EU-a.