Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talibani zabranili televiziju u afganistanskoj pokrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibanski pobunjenici stanovnicima jedne afganistanske pokrajine blizu Kabula zapovijedili su da prestanu gledati televiziju jer, kako su ocijenili talibani, postaje prikazuju neislamske programe.

Ova je zapovijed posljednja u nizu zabrana koje su pobunjenici proglasili u područjima gdje su aktivni. Viši dužnosnik afganistanskog ministarstva informiranja, Najib Manelai, izjavio je da je nekoliko desetaka naoružanih maskiranih osoba prošlog vikenda ušlo u džamije u pokrajini Logar i zaprijetilo stanovnicima da moraju prestati gledati televiziju.

Pročitajte i ovo (Ne)vidljive žene Afganistana: Ilustracija - 4 Gušenje prava Zastrašujući razmjeri zabrana ekstremista: "Policija za poroke i vrline tražila je od mene da pokrijem glave lutkama plastičnom vrećicom" Prinčevi Harry i William PIKANTNE POJEDINOSTI Princ Harry priznao da je ubio 25 ljudi u Afganistanu, stigao mu je oštar odgovor Talibana

"Prijetili su ljudima da će se 'ako ne prestanu gledati televiziju suočiti s nasiljem'", rekao je Manelai agenciji Reuters.

U izvješćima medija navode se izjave mještana koji kažu da su talibani zabranili televiziju jer televizijske postaje prikazuju programe koji pripadaju "neislamskoj i protuafganistanskoj kulturi".

Talibani su posljednjih mjeseci također zapovijedili telekomunikacijskim operatorima da isključe svoje mreže rekavši da strani vojnici koriste njihove telefone kako bi ih pratili i našli. Također su upozorili djevojke u više dijelova južnog i istočnog Afganistana da ne pohađaju školu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene