Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"SAMI STE ODABRALI"

Toliko o tome treba li im vjerovati: Talibani osudili na smrt brata Afganistanca koji je radio kao prevoditelj za američku vojsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U trima pismima talibani su optužili prevoditeljeva brata za pomaganje SAD-u i pružanje sigurnosti svojem bratu te ga na koncu u odsutnosti osudili na smrt.

Talibani su osudili na smrt brata afganistanskog prevoditelja, optužujući ga da je pomagao SAD-u i pružao sigurnost svom bratu koji je bio tumač američkim trupama.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Ilustracija Još jedno ograničenje Bizarna odluka talibana, zatvaraju frizerske i kozmetičke salone u Afganistanu: "Prava žena poštuju se u skladu s islamskim zakonom i običajima"

Potvrdio je to bivši pripadnik vojne službe, koji je radio s prevoditeljem, donosi CNN.

"Optuženi ste da ste pomagali Amerikancima", napisali su talibani u prvom od tri pisma upućenima Afganistancu, koja su u posjedu CNN-a. Dodali su: "Optuženi ste i da ste pružili sigurnost svome bratu koji je bio tumač."

U prvom pismu naredili su mu i da se pojavi na saslušanju, a u drugom su ustvrdili da se nije pojavio.

U trećem pismu, koje je ovaj put bilo natipkano, talibani su obavijestili muškarca da je, budući da je odbacio prethodna upozorenja i ignorirao poziv na sud, proglašen "krivim u odsutnosti" i da će biti osuđen na smrt.

"Ove sudske odluke su konačne i nećete imati pravo na prigovor. Sami ste odabrali ovaj put", stoji u trećem pismu.

Ova su pisma u velikoj suprotnosti s uvjeravanjima talibanskog glasnogovornika Zabihullaha Mujahida, koji je prošli tjedan ustvrdio da su se oni promijenili u zadnjih 20 godina te da su oprostili svima koji su se borili protiv njih. "Animoziteti moraju završiti. Ne želimo nikakve vanjske ni unutarnje neprijatelje", kazao je tada Mujahid.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene