Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravična svjedočanstva iz Londona

''Podigao sam pogled i vidio ozlijeđene na pločniku i cesti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši poljski ministar vanjskih poslova Radek Sikoreski svjedočio je terorirističkom napadu u Londonu u popodnevnim satima.

Radek Sikoreski ispričao je da je bio u taksiju, upravo napuštao Westminster te da je provjeravao mail kada je čuo nešto poput automobilske nesreće ''kao da je auto udario u metal''.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu" Napad u Londonu (Foto: AFP) Nastavljena istraga terorističkog napada Istraga u Londonu: Objavljeno tko je napadač koji se automobilom zabio u pješake i zgradu parlamenta

''Pogledao sam kroz prozor i vidio kako na pločniku leži osoba. Upalio sam kameru i potom vidio da na pločniku i na cesti leži više osoba'', ispričao je Sikoreski.

''Ljudi su počeli trčati prema njima. Vidio sam jednu osobu koja nije davala znakove života, jedan je muškarac krvario iz glave. Vidio sam najmanje pet teško ozlijeđenih ljudi'', opisao je situaciju.

''Taksist je odmah nazvao hitnu. Čuo sam vozilo hitne pomoći u roku dvije ili tri minute. Akcija spašavanja odvijala se jako brzo. U blizini je bolnica'', dodaje.

''Sve se događalo tako brzo da nije bilo vremena za strah'', rekao je Sikoraki u videu kojeg je objavio na YouTubeu.

Dopisnik Daily Maila u parlamentu ispričao je da je vidio kako muškarac u crnom napada policajca ispred parlamenta. Pokušao je ući u zgradu, ali je pri tom upucan tri ili četiri puta.

''Imao je nešto u ruci, izgledalo je kao nekakav štap, a ispred njega su se ispriječila dva policajca. Jedan od policajaca je pao, a on ga je, čini se, izbadao. Dugi policajac je otrčao po pomoć, a muškarac u crnom je trčao prema ulazu u parlament. Dva muškarca u civilu za njim su izvikivali upozorenje, a kada ih je ignorirao, upucali su ga dva ili tri puta i on je pao'', ispričao je Quentin Letts.

Podsjetimo, ispred britanskog parlamenta u središtu Londona upucan je napadač nakon što je nožem izbo policajca, a prije toga autom rušao pješake na Westminsterskom mostu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene