Vinciguerra je, javlja Sky News, iskoristio ofenzivu koju je protiv militanata pokrenula filipinska vojska te je čuvaru oteo mačetu i potom mu prerezao vrat.


Lorenzo Vinciguerra (49), švicarski fotograf, uspio je nakon dvije godine zatočeništva pobjeći islamistima na Filipinima i to tako što je svojeg čuvara ubio mačetom.

Vinciguerra je, javlja Sky News, iskoristio ofenzivu koju je protiv militanata pokrenula filipinska vojska te je čuvaru oteo mačetu i potom mu prerezao vrat. Nakon toga je pobjegao. Pobunjenici su pucali po njemu, no uspio im je umaknuti.

Vezani članci Noah Kalina Fotografirao se svaki dan posljednjih 20 godina i zabilježio otrežnjavajući prolazak vremena Vulkan Taal Filipinski vulkan i dalje prijeti: Evakuirane 162 tisuće ljudi, nastala nova pukotina, čuju se eksplozije

Kako je izjavio komandant vojske Allan Arrojado, fotograf je ranjen u obraz dok se borio s čuvarom za mačetu. Liječe ga u vojnoj bolnici na Filipinima. S njim je u zatočeništvu bio i Nizozemac Ewold Horn (52), također fotograf, no on je bio previše slab i bolestan da bi bježao.

Islamisti ih podijelili na muslimane i nemuslimane, potom su otvorili paljbu

Lorenzo Vinciguerra je poručio iz bolnice kako je sretan što će s obitelji provesti Božić.

Članovi Abu Sayyaf, islamističke pobunjeničke skupine, oteli su Vinciguerru 2012. godine. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook