Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svi slovenski propusti za vrijeme predsjedavanja Unijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska afera, nastala zbog diplomatskog zapisnika koji je procurio u javnost i u kojem Amerika od Slovenije zahtijeva da prva prizna neovisnost Kosova, izazvala je brojne kritike. No, u samo mjesec dana predsjedanja Unijom, to nije bio prvi i jedini slovenski propust.

Sve je počelo još u studenom kad je Janaz Janša pred parlamentom  tražio izglasavanje povjerenja vladi, jer je, tvrdio je tada, nemoguće predsjedavati Unijom dok ga oporba i novinari neprestano napadaju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nisu vodili papire Revizija pokazala niz nepravilnosti u poslovanju Domovinskog pokreta: Od nabavke vina i CD-a do uređenja prostora Nepravilnosti u splitskom KBC-u - 6 Odbacuje optužbe Liječnik iz Splita optužen za nesavjesno liječenje progovorio ekskluzivno za Provjereno, oglasili se i njegovi kolege te otkrivaju "svu raskoš" onoga što se događa u zdravstvu

Unatoč tome što je na premjerskoj stolici ostao, prve kritke zaradio je upravo vlastitom retorikom. 

Zadnji propust dogodio se kada je u medije procurio zapisnik diplomatskog sastanka, u kojem Amerika od Slovenije uz ostalo zahtjeva i da prva prizna neovisno Kosovo. 

U ministarstvu vanjskih poslova padaju prve glave, a austrijski mediji slovesko predsjdanje nazivaju blamažom. Više od 300 slovenskih diplomata potpisuje peticiju protiv curenja informacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene