Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjela pobjeći

Za djevojkom napadača iz židovske trgovine raspisana tjeralica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Braća Said i Cherif Kouachi, Hayat Boumeddien i Amedy Coulibaly navodno su pripadali istoj terorističkoj ćeliji.

Napadač u središtu Pariza, Amedy Coulibaly, poznavao je barem jednog od braće Kouachi. Prema neslužbenim informacijama svi su bili pripadnici iste terorističke mreže.

U vezu s njima dovodi se i 26-ogodišnja Hayat Boumeddien za kojom je izdana tjeralica.
Četvero terorista, dva napada u dva dana. Neslužbeno, svi su članovi iste ćelije. Braća Said i Cherif Kouachi, Hayat Boumeddien i Amedy Coulibaly.

Braća Kouachi rođena su u Francuskoj. Alžirskog su podrijetla. Bili su poznati i policiji i obavještajnim službama. Jedan je bio u Al Kaidinom kampu, drugi u zatvoru zbog slanja boraca u Irak. Amerikanci su ih stavili na popis osoba čiji ulazak u zrakoplov treba spriječiti zbog opasnosti od terorizma. Međutim u posljednje vrijeme nije bilo pokazatelja kako bi oni mogli izvesti ovakav napad.

Cherif se prije deset godina pojavio u dokumentarcu o islamskom ekstremizmu. Uhićen je dok je pokušavao preko Sirije doći do Iraka kamo je slao borce u rat.

Pročitajte i ovo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Slika nije dostupna Kriza u Francuskoj 'Ako se napadi nastave moglo bi doći do kontra-reakcije, za Europu bi to bila katastrofa'

'Ako se teroristički napadi nastave moglo bi doći do kontra-reakcije, a to bi bila katastrofa za Europu'

'Prvo što mi je rekao bilo je da mu je laknulo što je uhićen jer ga je prestravila pomisao odlaska u Siriju što je bilo najavljeno članovima njegove pod navodnike ćelije, a za njega je uhićenje bilo olakšanje', izjavio je Vincent Ollivier, bivši odvjetnik Cherifa Kouachija.

VIDEO Dio talaca oslobođen, otmičar ubijen, njegova pomagačica uspjela pobjeći

O starijem Saidu manje se zna. Francuski obavještajci proslijedili su Amerikancima informaciju da je Said 2011te bio u Jemenu, u kampu Al Kiade. Njegovo ime pojavilo se i tijekom istrage o planu da se iz zatvora oslobodi jedan islamski ekstremist. Međutim, nije bilo dovoljno dokaza za daljnje postupanje.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene