Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svećenici bojkotiraju festival zbog prljavog Gangesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće hinduističkih svećenika zaprijetilo je bojkotom svečanosti simboličkog pranja grijeha u svetoj indijskoj rijeci Ganges tvrdeći da je voda previše zagađena.

Takozvani sadhusi okupili su se na tržnici u Allahabadu i zatražili da se rijeka očisti do 12. siječnja kada se održava sljedeće veliko "pranje".

Pročitajte i ovo Hamasovci su napad počeli na glazbenom festivalu prvi dan sukoba Manekenka preživjela masakr, skrivala se ispod mrtvog dečka: "Činili su užasne stvari. Bio je to ruski rulet" Slika nije dostupna Najmasovnije vjersko okupljanje Tisuće vjernika na Gangesu na Hindu festivalu

Allahabad, mjesto održavanja velikog hinduskog blagdana Ardh Kumbh Mele, sveti je grad udaljen oko 80 kilometara od Lucknowa, glavnog grada države Uttar Pradesh.

Gotovo 70 milijuna hindusa sudjelovat će u 45-dnevnom festivalu, jednom od najvećih vjerskih okupljanja na svijetu, i okupati se u Gangesu vjerujući da se na taj način rješavaju grijeha i dovršavaju proces reinkarnacije.

No, rijeka je s vremenom postala jako zagađena, što zbog cvijeća i hrane koju u nju bacaju milijuni hodočasnika, što zbog ispuštanja industrijskog otpada i kanalizacije iz napučenih indijskih otpada i kanalizacije iz napučenih indijskih gradova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene