Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom marša kojim su desničari obilježavali Hitlerov rođendan, došlo je do sukoba s ljevičarskim prosvjednicima.


Marš u njemačkom gradu Jena organizirao je pokret naziva Thugida koji je blizak s antiislamskim pokretom Pegidom. Marš na koji je došlo 200-injak neonacista, završio je većim brojem ozlijeđenih.

Vezani članci Prosvjed Vigilarea unatoč mjerama na Markovu trgu - 1 Nakon pucnjave na Markovu trgu udruga Vigilare održala skup: "Molili smo se i sve prijavili ranije" Prosvjedi u Hong Kongu (Foto: AFP) Policija pucala na prosvjednike u Hong Kongu i teško ranila 21-godišnjaka

Policija je izvijestila kako je ozlijeđeno 15 policijskih službenika u pokušaju da smire nasilje nakon što je oko 3.000 prosvjednika protiv marša pokušalo probiti ogradu unutar koje je marširalo oko 200 ekstremnih desničara.

Prosvjednici ljevičari bacali su kamenje i boce na desničare pri čemu je oštećen nekoliko vozila, od kojih su tri pripadala snagama reda, piše The Local.de.

U smirivanju situacije sudjelovalo je nekoliko stotina policajaca te su prilikom intervencije koristili suzavac. Nije poznat broj ozlijeđenih sudionika prosvjeda i marša.