Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogao ga prodati bili tko

'Streljivo korišteno u Parizu proizvedeno je u BiH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik ministra obrane BiH Živko Marjanac nije mogao precizirati je li i iz BiH stiglo u Francusku.

Zamjenik ministra obrane BiH Živko Marjanac izjavio je za Dnevni Avaz od srijede da je u Bosni i Hercegovini proizvedeno streljivo koje su teroristi koristili u prošlotjednom napadu na Parizu, ali nije mogao precizirati je li iz ove države stiglo u Francusku.

Pročitajte i ovo Ukrajinski vojnik Zadali si rok Rusija mobilizira 100.000 vojnika za potencijalnu ofenzivu u Ukrajini Ilustracija Hrvatske elektroprivrede Stotine milijuna eura HEP potražuje 100 milijuna eura od Elektroprivrede Republike Srpske: Ukoliko ne dođe do dogovora slijedi arbitraža

'Na jednoj od čahura je pisalo 'IK Konjic 1986'. To je kompanija 'Igman Konjic'. Ali ako je 'Igman Konjic' bio u sastavu JNA, znači da je rasprostranjeno njegovo streljivo od Slovenije do Makedonije', rekao je Marjanac za Avaz.

'Ne boj se, smiri se. Neću te ubiti. Ti si žena: Mi ne ubijamo žene'

Pri tome je zamjenik ministra obrane odbacio mogućnost da je streljivo u ruke terorista došlo iz skladišta Oružanih snaga BiH.

'Otkuda je streljivo došlo ne zna se, ali jeste proizvedeno u BiH. Ovdje je bio rat i u svakoj drugoj kući i danas ima 20 metaka', dodao je Marjanac.

Pojasnio je da je streljivo mogao prodati bilo tko, te je dodao kako 'Igman Konjic' i danas proizvodi streljivo koje izvozi u SAD.

U terorističkim napadima u francuskoj prijestonici prošloga tjedna život je izgubilo 17 ljudi, među kojima i skoro cijela redakcija satiričnog magazina 'Charlie Hebdo'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene