Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preživjela u C.Hebdou

'Ne boj se, smiri se. Neću te ubiti. Ti si žena: Mi ne ubijamo žene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preživjela u terorističkom napadu na redakciju satiričnog lista Charlie Hebdo priča o 'velikim, nježnim i uznemirenim crnim očima' jednog od dvojice braće Kouachi, koji joj je poštedio život.

"Ne boj se, smiri se. Neću te ubiti. Ti si žena: mi ne ubijamo žene", rekao joj je tijekom napada napadač pod maskom, par sekundi nakon što je njegov brat pobio devetero drugih njezinih kolega, uključujući i jednu kolegicu, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

Sigolene Vinson (40) rekla je kako joj je život poštedio stariji od dvojice braće. "Imao je velike crne oči, vrlo blagog pogleda i na trenutak sam osjetila da ga nešto muči", rekla je Vinson. On joj je još rekao da "...zato što sam te poštedio, moraš čitati K'uran".

Vinson je bivša glumica i odvjetnica, trenutno novelistica i komentatorica pravnih poslova u Charlie Hebdou.

FOTO Merkel izbrisana!

Prisjetila se i atmosfere u redakciji tijekom uredničkog kolegija prije samog upada napadača. Bilo je sve još u novogodišnjem ozračju, jedenju torti i kolača te neukusnim šalama o oralnom seksu.

U jednom trenutku vrata sobe za kolegij su naglo otvorena i unutra je upao maskirani muškarac i povikao "Allahu Akbar" (Bog je najveći) i proderao se "Gdje je Charb?" (glavni urednik lista koji je ubijen u napadu).

Čula je, skrivena iza pregrade u susjednom uredu kako napadači pucaju smireno i bez zadrške. "Nije to bila rafalna paljba. Bio je to hitac, nakon hica, nakon hica. Nitko nije pustio glas, Svi su ostali zatečeni", opisala je Vinson.

Tad je čula korake jednog od napadača i našla se oči u oči s njim. "Dok je pričao ja sam samo kimala glavom, da bi održala kontakt s njegovim očima. Možda sam ga nesvjesno htjela smekšati. Nisam htjela da njegove oči krenu s mene, jer je Jean Luc (grafički umjetnik koji je preživio napad) ležao ispod stola pored mene. Ubojica ga nije vidio. Dobro sam shvatila da ako nije spreman ubijati žene, da je više nego spreman ubijati muškarce", rekla je Vinson.

Da joj je pogled na bilo koji način odlutao prema kolegi, broj žrtava bio bi i veći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene