Kliničkim centrom u Nišu odzvanjali su jauci i tužni vapaji obitelji kojima je javljeno da su njihova djeca poginula u stravičnoj nesreći u kojoj je vlak, u mjestu Donje Međurovo kod Niša, prepolovio autobus koji je prelazio prugu.

Galerija


Među petero poginulih bilo je i dvoje srednjoškolaca. Troje pacijenata i dalje je životno ugroženo, ali tijekom noći nije došlo do pogoršanja, rakli su za Blic u Kliničkom centru u Nišu. 

Vezani članci U teškoj nesreći poginule dvije žene i dijete (Foto: D.Ć./Klix.ba) - 1 Teška nesreća blizu Sarajeva: Dvije žene i dijete poginuli u sudaru s kamionom miješalicom Traktorska nesreća (Foto/Arhiva: Filip Kos/PIXSELL ) U prevrtanju traktora u Istri poginule petogodišnjakinja i starija žena, kod Metkovića smrtno stradao 18-godišnjak

Djevojka (16) ima ozljede središnjeg živčanog sustava i operirana je, dok njezin vršnjak ima ozljede kičme, a 31-godišnji muškarac ozljede abdomena. Njihovo stanje se budno prati.

Pod kontrolom liječnika su i ostali ozlijeđeni putnici, no njihovo stanje je stabilno i nisu ugroženi. Vozač autobusa ima ozljede glave i prsa, i nalazi se u umjetnoj komi.

Liječnici i medicinsko osoblje koji su jučer spašavali ozlijeđene u stravičnoj nesreći kažu da su prizori na licu mjesta bili potresni i jezivi. Jedan je liječnik iz Hitne rekao da mu je najteže bilo dok je izvlačio ženu koja je bila zarobljena ispod autobusa, piše Blic.

"Kad sam je počeo izvlačiti shvatio sam da izvlačim polovicu njenog tijela, a da je druga polovica ostala zarobljena", rekao je opisujući sav užas jučerašnje nesreće kod Niša.