U stravičnom sudaru vlaka i autobusa u selu Donje Međurovo kod Niša poginulo je najmanje petero ljudi, među kojima i jedno dijete, a ozlijeđeno je oko 30 osoba.

Galerija


Kako javlja Telegraf, prizor na licu mjesta je stravičan, autobus je prepolovljen.

Vezani članci Pomorska policija, ilustracija (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Tragedija u Dubrovniku: Indijski pomorac pao s kruzera i poginuo Policija u Srbiji, ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Strava u Srbiji: Četiri mladića nasmrt pretukli tinejdžera i ostavili tijelo u parku

Strahuje se da djece ima i među ozlijeđenima jer autobus svakog jutra prometuje od Novog Sela do škole u Bunju.

Vlak je udario autobus na liniji Niš – Prokuplje, a od siline udarca zadnji dio vlaka skliznuo je s tračnica. Nesreća se dogodila na pružnom prijelazu na kojem nema rampe.

"Na pružnom prijelazu Donje Međurovo kod Niša jutros oko 7:30 dogodila se prometna nesreća. U sudaru vlaka i autobusa na licu mjesta poginule su tri osobe, dok su u Kliničko-bolnički centar u Nišu do sada prevezene 22 ozlijeđene osobe",  javio je jutros MUP Srbije.

Petero osoba nakon nesreće su završilie na operacijskom stolu, a dvije su preminule tijekom operacije, javlja Telegraf.rs 

"Autobus je bio presječen napola, a bio je pun srednjoškolaca. I ranije su se ovdje događale nesreće, pokrenuta je i peticija za postavljanje signalne rampe, ali od tog nema ništa", ispričao je jedan od svjedoka za N1 televiziju Srbija. 

Nakon stravične nesreće Klinički centar u Nišu prepun je ljudi koji čekaju da čuju kakvo je stanje njihovih najmilijih. 

"Ovo je kao da je rat bio, u roku od 15 minuta primili smo 30 pacijenata, a 10 do 12 je životno ugroženo. Imamo deset djece s višestrukim ozljedama na intenzivnoj njezi. Imali smo izvanrednu situaciju, u roku od 10 minuta petero pacijenata je ušlo u operacijsku salu. Operacije su u tijeku, a ishod neizvjestan", kazao je za Telegraf doktor Miodrag Lazić, direktor hitnog centra u Nišu.