Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tisuće mrtvih i ranjenih

FOTO Pogledajte strašne posljedice potresa iz zraka: Naselja sravnjena sa zemljom, ljude iskapaju ispod ruševina

Potres u Turskoj i Siriji - 3
Potres u Turskoj i Siriji - 3 Afp
Aktualno Galerija Potres u Turskoj i Siriji - 3 Potres u Turskoj i Siriji - 3 Foto: Afp Potres u Turskoj i Siriji - 13 Potres u Turskoj i Siriji - 13 Foto: Afp Potres u Turskoj i Siriji - 12 Potres u Turskoj i Siriji - 12 Foto: Afp Potres u Turskoj i Siriji - 6 Potres u Turskoj i Siriji - 6 Foto: Afp +3 Potres u Turskoj i Siriji - 5 Galerija 1/8 >>
Gotovo cijela naselja u sirijskoj pokrajini Idlib, koja se nalazi uz granicu s Turskom, doslovce su sravnjena sa zemljom u razornom potresu koji je pogodio to područje. Žive traže pod ruševinama.

O razmjerima razornog potresa koji je rano ujutro pogodio Tursku i Siriju najbolje svjedoče fotografije i snimke iz zraka. 

Gotovo cijela naselja u sirijskoj pokrajini Idlib, koja se nalazi uz granicu s Turskom, doslovce su sravnjena sa zemljom. Uz pomoć teške mehanizacije spasioci i stanovnici raskopavaju ruševine u potrazi za preživjelima. Neki kopaju i golim rukama kako bi došli do najmilijih koji su stradali.  

Slično je i u Turskoj, gdje su višekatnice uslijed dva potresa magnitude 7,8 i 7,7 po Richteru padale kao kule od karata. 

Pročitajte i ovo Javljanje uživo STRAŠNI TRENUCI VIDEO Novinar izvještavao o posljedicama potresa pa tijekom javljanja počeo drugi katastrofalni potres

Pokrajina Hatay, koja se nalazi na granici sa Sirijom, jedna je od teško stradalih u potresu. Turski mediji navode da dijelovi pokrajine izgledaju kao ratna zona. Grad je gotovo potpuno sravnjen sa zemljom.

 

 

Poginulo je, prema posljednjim informacijama, najmanje 1900 ljudi, a broj ranjenih penje se prema šest tisuća. U Turskoj je zasad oko 1120 mrtvih, a oko 780 u Siriji.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene