Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty Images)
Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

U vrtiću u Srbiji umalo se dogodila tragedija nakon što je dvogodišnja djevojčica popila sredstvo za dezinfekciju iz bočice koju joj je dala odgojiteljica, misleći da je u njoj obična voda.


Misleći da je u bočici na stolu obična voda, odgojiteljica u vrtiću u Rači Kragujevačkoj u Srbiji, žednoj djevojčici dala da iz nje pije. U bočici je pak bilo sredstvo za dezinfekciju asepsol.

Nesretnoj djevojčici život je spasila činjenica da je brzo dovedena kod liječnika pa tako na svu sreću nije pretrpjela teže posljedice trovanja navedenim sredstvom, prenosi Blic.

Talijanska i hrvatska policija na odjelu Klinike za dječje bolesti KBC Split (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 4 Dobre vijesti iz bolnice: Djevojčica koja se otrovala na brodu pri svijesti je i komunicira s majkom

Anton Marović u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Pomoćnik ravnatelja KBC-a Split o stanju dvoje djece s broda koja se bore za život: ''I dalje su kritično, nisu pri svijesti. To nije stanje koje će se riješiti za dan ili dva''

Asepsol u sebi sadrži opasnu kemikaliju benzalkonijev klorid, koja je smrtonosna ako se unese u organizam u većim količinama. Djevojčica je svega nekoliko trenutaka nakon što je otpila iz bočice počela povraćati.

Iz vrtića, ne znajući i dalje o čemu je riječ, pozvali su njenu majku da dođe po nju, a ona je malenu odmah odvezla u dom zdravlja, odakle je brzo prebačena u bolnicu u Kragujevcu.

U vrtiću je pokrenut disciplinski postupak te su svi nadležni upoznati sa slučajem. Istragom će se utvrditi odgovornost djelatnika vrtića, nakon čega će biti odlučeno i o odgovarajućim sankcijama.