Djevojčica (11) koja se otrovala ugljikovim monoksidom na brodu "Atlantia" premještena je s Jedinice intenzivnog liječenja. I njen brat (5) pokazuje napredak.

Galerija


S Jedinice intenzivnog liječenja premještena je talijanska djevojčica (11) koja se otrovala ugljikovim monoksidom na brodu "Atlantia" na Hvaru.

Vezani članci Očevid na brodu Atlantia (Foto: Dnevnik.hr) Tko je mladi hvarski liječnik koji je prvi pomogao otrovanim Talijanima Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Djeca otrovana na brodu smrti su boljeg zdravstvenog stanja, ali i dalje ne dišu samostalno: Ako im se organi oporave u narednim danima, skinut će ih s respiratora

"Djevojčica je u subotu premještena na Odjel za endokrinologiju i neurologiju i sad je zajedno s majkom koja je također stradala od toga trovanja ali nije bila životno ugrožena", potvrdila je u nedjelju Hini pedijatrica Tatjana Ćatipović-Ardelić.

Po njezinim riječima, petogodišnji dječak, koji je također stradao zbog trovanja ugljičnim monoksidom, još je na Jedinici intenzivnoga liječenja gdje se i dalje provode sve mjere intenzivnoga liječenja.

Zbog otrovanja ugljičnim monoksidom na brodu na Hvaru 13. kolovoza preminuo je 57-godišnji muškarac, a petoro ih je sa zdravstvenim poteškoćama prevezeno u splitski KBC-a, među kojima i dvoje životno ugrožene djece koji su smješteni u Jedinicu intenzivnoga liječenja.

Svi stradali na brodu na Hvaru talijanski su državljani.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, djevojčica je pri svijesti i komunicira što je ogroman napredak u njenom liječenju, a i dječak pokazuje napredak. (Hina/A.T)