Nadežda Tolokonikova, jedna od dviju članica punk skupine Pussy Riot, koje služe zatvorsku kaznu jer su uvrijedile crkvu i vlast, nije viđena od 24. listopada.


Nadežda Tolokonikova je štrajkala glađu u kaznionici u Mordoviji, a njezin suprug nema nikakvih vijesti o njoj otkako je prebačena u drugi zatvor, ne zna se koji.

Tolokonikova i još jedna članica njezine skupine osuđene su na dvogodišnju zatvorsku kaznu jer su pjevale u moskovskoj katedrali pjesmu kojom su molile Gospu da predsjednika Vladimira Putina pomogne ukloniti s vlasti.

Vezani članci Mihail Gorbačov Gorbačov poručio EU i Rusiji da se ne boje pregovora: ''Moramo shvatiti da smo svi Europljani'' Povratak ruskih diplomata iz Sjeverne Koreje Ruski diplomati Sjevernu Koreju morali napustiti na vlastiti pogon: "Putnički prijevoz je zaustavljen, bio je to dug i težak put kući"

>> ŠOKANTNO SVJEDOČANSTVO IZ RUSKOG ZATVORA

Tolokonikova se žalila da je zlostavlja zatvorsko osoblje u Mordoviji te je prebačena vlakom u drugu kaznionicu. Zadnji je put bila viđena 24. listopada u Čeljabinsku na Uralu.

Njezin suprug Pjotr Verzilov rekao je za portal Buzzfeed kako vlasti žele njegovoj ženi prekinuti svaku vezu s vanjskim svijetom.  Tolokonikova je dvaput štrajkala glađu i optužila je vlasti da je kažnjavaju zbog prosvjeda. Većina Rusa smatra svetogrđem to što je njezina skupina izvela u katedrali, no zatvorska kazna izrečena zbog toga potaknula je prosvjede iz cijelog svijeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook