Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski premijer Tony Blair odstupa s dužnosti 27. lipnja, a njegovi se sunarodnjaci već polako zapitkuju što će raditi u budućnosti.


Kao relativno mlad čovjek (54), Blair će imati dosta vremena da ispuni neke svoje davne ambicije ili krene u neke hrabre nove projekte. 

Vezani članci Slika nije dostupna Nadbiskup Tutu: Blairu i Bushu treba suditi za Irak Slika nije dostupna EU upozorava: Nakon Bin Ladenove smrti nužan oprez

Stoga je kladioničarska kuća Paddy Power počela primati
uplate na čitav niz aktivnosti kojih bi se Blair mogao primiti, od
onih ozbiljnih i realnih do posve suludih.

Serija predavanja po Sjedinjenim Državama kladioničarima se čini najizglednijom varijantom i izgledi za takvu aktivnost su samo 2-1. Pisanje memoara je u omjeru 3-1, a kolumne u nekom značajnom britanskom listu 4-1.

Kladionica u omjeru 20-1 nudi da će Blair postati glavni tajnik UN-a, a 25-1 da će ponovo postati otac. 

Moguće je i da će bivši premijer istrčati londonski maraton (33-1) ili da će krenuti na turneju sa svojim studentskim rock bendom Ugly Rumours (40-1).

Ako ga pronađu pijanoga na nekom londonskom trgu Paddy Power će za jednu uplaćenu funtu isplatiti 50. 

Isplati se okladiti i na mogućnost da će Blair postati glavni trener svog najdražeg nogomentog kluba Newcastle Uniteda (250-1) ili da će zamijeniti Davida Beckhama kao glavnog manekena britvica Gillette (500-1). 

Vrhunac je ipak otvaranje turističke agencije specijalizirane za prodavanje godišnjih odmora u Iraku (5000-1).