Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bitka za još jedan djelić teritorija istočnog Alepa od niti dva kvadratna kilometra i dalje traje, nakon što je u utorak bezuspješno proglašeno primirje koje nije trajalo niti 24 sata.


Pitanje je dana, sata i trenutka kada će vojska predsjednika Bašara al-Asada osloboditi Alep.  Dio stanovnika koji su ostali s pobunjenicima među ruševinama u istočnom dijelu grada dlučili su uoči finalne bitke i konačnog oslobođenja preko društvenih mreža poslati znanima, ali i neznanima svoje oproštajne poruke.

Vezani članci Slika nije dostupna BITKA ZA ALEP Sirijska vojska napreduje, pobunjenicima nude siguran prolaz ako napuste položaje Slika nije dostupna DRAMATIČNE SNIMKE 'Prijatelja su mi ubili dok smo razgovarali'

Novinar Bilal Abdul Kareem na Twitteru je objavio: "Ovo je možda moja posljednja poruka iz istočnog Alepa. Režimske snage se približavaju, granate padaju kao kiša."

Bana Alabed, sedmogodišnjakinja koja je postala glas tisuće zarobljenih civila, napisala je kako je tužna jer im nitko na svijetu ne pomaže. "Zbogom".

Napisala je i kako joj je otac ozlijeđen.

Korisnik Twittera Mr. Alhamdo, učitelj i aktivist, pita se hoće li i sutra držati svog sina te da mu je posljednja želja da njegova mala kći proba bananu koju nikada nije jela. "Posljednja poruka. Hvala na svemu. Dijelili smo brojne trenutke. Posljednje moje poruke bile su poruke emotivnog oca. Zbogom."

Za DNEVNIK.hr i Novu TV danima već izvještava fotoreporter Zoran Marinović koji kaže da su Sirijci oslobođenje istočnog Alepa od pobunjenika nakon pet godina doživjeli kao veliku pobjedu koju smatraju prekretnicom u ovom ratu.

Najveća je ovo pobjeda snaga sirijskog predsjednika Bašara al-Asada i njegovih saveznika predvođenih Rusijom.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju