Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je mjanmarski Ured za civilno zrakoplovstvo u petak objavio informaciju da se nepoznati zrakoplov srušio u more na zapadnoj obali te zemlje, čini se kako se još ne zna je li se to uopće dogodilo.


'Još uvijek nepoznati zrakoplov srušio se u more na zapadnoj obali Mjanmara', potvrdile su zrakoplovne vlasti te zemlje, a prenijela je agencija Reuters. 

Vezani članci Slika nije dostupna Kalifornija: Najmanje četiri osobe poginule pri padu zrakoplova na kuće Slika nije dostupna Pogledajte u kojem dijelu zrakoplova se najbolje nalaziti krene li padati

Vlasti su pokušavale locirati mjesto pada, a ubrzo je utvrđeno da se ne radi o zrakoplovu domaće aviokompanije. No, niti jedna druga kompanija nije potvrdila ili prijavila nestanak svog zrakoplova.

A onda preokret. 'Obustavljena je istraga oko pada zrakoplova u more', rekao je visoki dužnosnik Odjela za civilno zrakoplovstvo (CAD) u Mjanmaru.

'Osoblje CAD-a je s otoka Manaung poslano u područje gdje je zrakoplov navodno pao u more, no nisu pronašli niti jedan dokaz o bilo kakvoj nesreći', kazao je TIn Maung Ni, dužnosnik CAD-a za Reuters

Odjel nije zaprimio ni izvješće o nestalom zrakoplovu od avioprijevoznika koji lete u mjanmarskom zračnom prostoru. 

'Od naših ljudi na terenu smo čuli kako je sve normalno, pa za sada ništa ni ne poduzimamo'.

Šef policije u Manaungu također je kazao kako su temeljito provjerili izvješća o padu zrakoplova, no da nisu pronašli ništa što bi ih potkrijepilo.

Myint Kyaw, glasnogovornik Ministarstva informiranja, također je opovrgnuo bilo kakvu nesreću.