Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAVODNE OPTUŽBE

Izvor iz srpskog tužiteljstva: "Dokaze za optužnicu protiv hrvatskih pilota preuzeli smo iz Haaga"

Ilustracija/Dnevnik.hr
Ilustracija - Dnevnik.hr Foto: Dnevenik.hr
Za podizanje optužnice protiv četvorice hrvatskih pilota zbog navodnih ratnih zločina na Petrovačkoj cesti, srpsko tužiteljstvo koristilo je dokumente iz Haaga, navode tamošnji mediji.

Izvor iz srpskog tužiteljstva za ratne zločine tvrdi kako su tamošnji istražitelji prilikom podizanja optužnice protiv četvorice hrvatskih pilota zbog zapovijedi za raketiranje izbjegličke kolone na Petrovačkoj cesti u Oluji 1995., koristili dokumente Međunarodnog suda za razne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.

Isti izvor navodi da je predistražni postupak trajao više godina, a tijekom jednogodišnje istrage prikupljeni su "brojni materijalni dokazi, fotodokumentacija, iskazi svjedoka te vještačenja", donosi Politika.rs.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OŠTRE OPTUŽBE Srpska premijerka uputila poruku Hrvatskoj: "Ne postoji etnički čistija država..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna čvrsti stavovi Granić o optužnici protiv pilota: "Nitko nikad u Hrvatskoj nije dao nikakav nalog da se počini zločin i djeluje prema civilima"

Čitavo vrijeme i izvori koji navode optužbe, kao i srpski mediji, koriste  termin "dokazi", a ne optužbe, odnosno navodi optužnice.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene