Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Posebnom odjelu za ratne zločine Tužiteljstva BiH postoji predmet protiv nepoznatog počinitelja kojem se stavlja na teret granatiranje izbjegličke kolone na Petrovačkoj cesti. Predlažu trilateralni sastanak tužiteljstava iz regije, uz potporu Haaga.


Već neko vrijeme u Posebnom odjelu za ratne zločine Tužiteljstva Bosne i Hercegovine postoji predmet u kojem se nepoznatim počiniteljima stavlja na teret granatiranje izbjegličke kolone na Petrovačkoj cesti, no tamošnjim pravosudnim institucijama nisu dostupni dokazi iz Hrvatske vezani za eventualne počinitelje, kako ni oni sa srpske strane koji se odnose na oštećene državljanje Republike Srbije.

"S obzirom na situaciju možda bi najbolja solucija bila da se organizira trilateralni sastanak tužitelja iz regije, uz potporu Haaškog tužiteljstva, kako bi se razmotrile opcije za buduće postupanje u ovom predmetu", naveli su iz BiH tužiteljstva za N1.

Andrej Plenković Plenković objasnio zašto je kasnio na sjednicu Vlade: "Došli smo sa sastanka koji smo održali s pilotima..."

Vojni avion - 1 Srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine: Optužnica za zločine u Oluji "nije postala pravomoćna"

Predložili su i trilateralni sastanak tužiteljstava iz regije, uz potporu Haaga te naglasili kako su otvoreni za suradnju u cilju razrješavanja svih postojećih problema vezanih za procesuiranje počinitelja ratnih zločina.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju