Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OŠTRE OPTUŽBE

Srpska premijerka uputila poruku Hrvatskoj: "Ne postoji etnički čistija država..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Pravda mora biti dostižna", poručila je srpska premijerka Ana Brnabić povodom najavljene optužnice protiv četvorice hrvatskih pilota zbog sumnje u navodne ratne zločine na Petrovačkoj cesti.

Na pitanje zašto je srpsko tužiteljstvo podiglo optužnicu protiv hrvatskih pilota 27 godina nakon događaja, srpska premijerka Ana Brnabić za tamošnje medije izjavila je kako pretpostavlja da je to "stvar sudova, ali smatra da je to trebala napraviti prvo Hrvatska, a zatim i Bosna i Hercegovina."

"Pravda mora biti dostižna, posebno u ovakvim slučajevima. Ovo je, s ljudske strane, užasan zločin na više razina. To su bile uglavnom obitelji, žene s djecom, stariji ljudi, koji su otjerani, koji su pobjegli iz Hrvatske u tom etničkom čišćenju", kazala je Brnabić te dodala kako je nevjerojatno da Hrvatska nije htjela napraviti ništa po tom pitanju, kako bi procesuirala zločin.

Brnabić je naglasila kako "Srbiju muče zbog vladavine prava, kako bi mogla pristupiti Europskoj uniji".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna čvrsti stavovi Granić o optužnici protiv pilota: "Nitko nikad u Hrvatskoj nije dao nikakav nalog da se počini zločin i djeluje prema civilima"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Terete ih za ratne zločine Dodik podržava Srbiju u kaznenom progonu hrvatskih pilota: "Svi trebaju odgovarati..."

Na molbu da komentira izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da će hrvatska vlada iskoristiti sve mehanizme kako bi zaštitila hrvatske pilote i dostojanstvo Domovinskog rata, srpska premijerka je, između ostalog, poručila:

"Vi ste etnički očistili Hrvatsku, ne postoji etnički čistija država na teritoriju Europe od Hrvatske. Vi ste istjerali te ljude, pa onda kažete da  nisu morali bježati. Vidjeli smo kako nisu morali bježati, s obzirom na to da su oni koji su ostali, uglavnom pobijeni", prenosi Blic.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene