Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Donosimo snimku nadzornih kamera beogradskog zatvora iz kojeg su jutros pokušali pobjeći Sretko Kalinić i Željko Milovanović.


Sretko Kalinić i Željko Milovanović pokušali su jutros oko šest sati i trideset minuta pobjeći iz pritvorske jedinice Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

Vezani članci Petar Skejo, vlasnik klaonice iz koje je pobjegao bik (Foto: Dnevnik.hr/Miranda Cikotic/PIXSELL) Vlasnik klaonice iz koje je pobjegao bik: "Valjda se osjetio ugroženo. Bilo je ljudi u blizini" Bik, ilustracija (Foto: pixsell, Damir Spehar) Policija upozorava građane: Iz klaonice u Kaštel Starom pobjegao bik, ne približavajte mu se

Brzom intervencijom policije Sretko Kalinić i Željko Milovanović spriječeni su u bjegu iz pritvora, potvrđeno je za Blic. Obojica su odmah uhićena i vraćena u zatvorske ćelije.

Pokušali su pobjeći tako što su odvalili vrata od ćelije, svladali pripadnika sigurnosne službe i iskočili iz prozor u zatvorsko dvorište, piše Blic.

Svi pripadnici sigurnosne službe koji su radili na odjelu gdje su bili smješteni Kalinić i Milovanović su suspendirani i protiv njih će se pokrenuti disciplinski postupak. A ukoliko bude potrebno i kaznena prijava. Petorica pripadnika zatvorske službe okružnog zatvora u Beogradu zadržana su na policiji, izjavio je ravnatelj zatvorske uprave srbijanskog ministarstva pravosuđa Milan Obradović.

Mjere sigurnosti u Okružnom zatvoru u Beogradu odmah su podignute na viši nivo.

Slučaj istražuje policija, a o pokušaju bijega je obaviješten i predsjednik Višeg suda u Beogradu te tužitelj za organizirani kriminal.

Željko Milovanović je u Hrvatskoj za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića

dobio najveću kaznu od 40 godina kao neposredni izvršitelj,

odnosno osoba koja je aktivirala eksplozivnu napravu. On je osuđen u odsustvu, a za isti zločin mu se sudi u Beogradu, gdje optuženičku klupu dijeli sa Sretenom Jocićem zvanim Joca Amsterdam koji je za Pukanićevo ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura te Zoranom Kuzmanovićem.

Sretku Kaliniću sudi se zbog niza ubojstava, otmica i krivičnih djela kao pripadniku 'zemunskog klana. Ponovljeno suđenje njemu i Milošu Simoviću zakazano je za 27. veljače pred Specijalnim sudom u Zagrebu. Obojica su u odsutnosti pravomoćno osuđena na po 40 godina zatvora.

>> 'Zver' i Simović zbog atentata na Đinđića dobili po 30 godina