Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Letačka obuka

Srbija: Pilot poginuo u padu vojnog zrakoplova, kopilot teško ozlijeđen

Vojni avion (Foto/Arhiva: AFP)
Vojni avion (Foto/Arhiva: AFP)
Jedan je pilot ratnog zrakoplovstva Vojske Srbije poginuo, a drugi je teško ozlijeđen u padu vojnog zrakoplova “super galeb" koji se u srijedu oko 9 sati srušio kod Kovačice, u blizini Pančeva, objavili su beogradski mediji pozivajući se na neslužbene informacije iz Ministarstva obrane.

U zrakoplovu su tijekom redovite letačke obuke bili pilot i kopilot koji su se katapultirali, a jedan je od njih poginuo, navode mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila Josip Milošević, stručnjak za zrakoplovne nesreće GOST DNEVNIKA NOVE TV Stručnjak za zrakoplovne nesreće otkrio mogući uzrok pada sportskog aviona: "On je lagan i ako se ne pridržavate pravila..."

U ministarstvu obrane Srbije listu Kurir potvrdili su da se nesreća dogodila te da je "u tijeku prikupljanje svih neophodnih informacija" i zbog toga ne mogu navesti više detalja.

Na mjesto nesreće odmah su upućeni helikopteri Vojske Srbije kako bi pomogli u pronalaženju i zbrinjavanju pilota. Jedan je pilot preminuo, a drugi je helikopterom prevezen u bolnicu VMA s teškim ozljedama.

Očekuje se priopćenje Ministarstva obrane. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene