Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Profesor Fakulteta političkih znanosti u Beogradu Čedomir Čupić dobio je danas pismo u kojemu mu se prijeti smrću zbog njegovih izjava u medijima o premijeru Srbije Vojislavu Koštunici.


Čupić je agenciji Beta rekao da je prijeteće pismo potpisano s "Crna ruka Apis", a da je upućeno iz Australije, te da će ga predati policiji.

Vezani članci Policijska marica (Foto: Dnevnik.hr) Objavljeni stravični detalji ubojstva profesora u Varaždinu: Udarali su ga palicom, rukama i nogama pa tijelo prekrili kartonom, uništili mobitel i pobjegli Drama na zagrebačkom Črnomercu - 3 Drama na zagrebačkom Črnomercu: Policija intervenirala zbog dojave da muškarac ima eksplozivnu napravu

U pismu se navodi da se Čupić osuđuje na smrt "na temelju zaključaka i deklaracije Svjetskog svesrpskog saveza u obrani srpskih nacionalnih ineteresa" zbog izjave o premijeru Koštunici. 

Od Čupića, kojeg se naziva izdajnikom srpskog naroda, traži se da se ispriča zbog izjave da premijer Koštunica nema veze s realnošću glede Kosova i navodi da će, ako to učini, presuda biti preinačena.

Prijeteća pisma posljednjih mjeseci od srpskih udruga u inozemstvu sve su učestalija i do sada su ih dobili i specijalni tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević, predsjednik Nacionalnog vijeća za suradnju s haškim tribunalom Rasim Ljajić, predsjednik srbijanske skupštine Oliver Dulić, te sutkinja u procesu optuženima za atentat na Zorana Đinđića Nada Maserević.