Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija će ICTY-ju izručiti Župljanina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska vlada dala je na telefonskoj sjednici održanoj u petak suglasnost Ministarstvu pravde za izručenje Haškom sudu (ICTY) Stojana Župljanina optuženog za ratne zločine tijekom rata u Bosni i Hercegovini 1992.

Državna tajnica Ministarstva pravde Srbije Snežana Malović izjavila je agenciji Beta da je to ministarstvo odluku o izručenju proslijedilo Odjelu za ratne zločine Ministarstva unutarnjih poslova na dalje postupanje.

Pročitajte i ovo Biljana Plavšić s Radovanom Karadžićem u Bosni 1996. (Foto: AFP) Ratni zločinci Gdje su danas najpoznatiji srpski osuđenici iz Haaga? General Slobodan Praljak (Foto: AFP) Popio otrov u sudnici Nizozemci završili istragu o smrti generala Praljka: Istraživali su dva kaznena djela, evo što su zaključili

Tijekom prijepodneva u petak izvanraspravno vijeće Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu odbilo je žalbu branitelja Stojana Župljanina na rješenje o njegovu izručenju ICTY-u.

Stojan Župljanin uhićen 11. lipnja u Pančevu optužen je za zločine nad Muslimanima i Hrvatima u Bosanskoj krajini 1992. Optužnica ga tereti za progon, istrjebljenje i ubojstvo, mučenje, okrutno postupanje, nehumana djela, deportacije, bezobzirno razaranje naselja, te vjerskih i kulturnih objekata.

Predsjednik srbijanskog Nacionalnog vijeća za suradnju s ICTY-jem Rasim Ljajić najavio je u petak da će možda već danas, ali najkasnije do ponedeljka biti završena procedura oko izručenja haškog optuženika Stojana Župljanina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene