Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Španjolski vojnici stigli u Bejrut

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više stotina španjolskih vojnika stiglo je jučer u Bejrut kako bi se pridružili UN-ovim mirovnim snagama za nadzor prekida vatre između Izraela i Hezbollaha na jugu Libanona.

Glasnogovornik španjolskih jedinica u Libanonu pukovnik Jose Puig je izjavio kako je 418 vojnika stiglo u dva komercijalna leta koja je zakupila španjolska vojska.

Pročitajte i ovo Mjesec dana od eksplozije u Bejrutu - 3 u tijeku akcija spašavanja Čudo mjesec dana nakon eksplozije u Libanonu: Senzori u ruševinama potvrdili otkucaje srca i disanje! Slika nije dostupna "ENDEMSKA KORUPCIJA" Nema mira u Libanonu: Nakon strašne tragedije u Bejrutu pala vlada, prosvjednici i dalje ispred zgrade parlamenta

Oni će se pridružiti grupi od 60 vojnika u blizini kršćanskog grada Marjayouna. Udio Španjolaca u snagama UN u Libanonu (UNFIL) će u konačnici, sljedećeg tjedna, doseći oko tisuću i sto vojnika, rekao je španjolski ministar obrane.

Španjolska je treći po veličini sudionik u međunarodnim mirovnim snagama, nakon Italije i Francuske. UN- ove snage danas broje šest tisuća vojnika a očekuje se da će doseći 15 tisuća.

Oko 16 tisuća libanonskih vojnika je razmješteno je uzduž UN -ovih položaja kako bi održali mir na jugu Libanona, rekao je jedan libanonski dužnosnik pod uvjetom da ostane anoniman jer se nema pravo obraćati medijima.

Sa 2, 5 tisuća vojnika Italija je vodeća zemlja u mirovnim snagama i na redu je da preuzme zapovijedanje od Francuske u veljači sljedeće godine.

UN-ove snage patroliraju tampon zonom na jugu Libanona kako bi spriječili ponovno izbijanje neprijateljstva između Izraela i
Hezbollaha. U 34 dana rata koji je okončan 14. kolovoza UN-ovim posredovanjem u prekidu vatre ubijeno je više o tisuću Libanonaca, uglavnom civila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene