Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nevjerojatne snimke uličnih krađa iz Rio de Janeira kruže internetom. A malo tko nije bio žrtva krađe.


Sitni kriminalci u Riju ne odustaju dok od žrtve ne zgrabe plijen. Nije važno kreće li se žrtva u skupini, hoda li ulicom ili sjedi u autobusu, pljačkaši Ria ne prežu ni pred čim. I ne odustaju dok ne ukradu ono što su naumili.

Vezani članci Policija (Foto: Damir Spehar/PIXSELL) Priveden dvojac koji je pljačkao Istrom: Praznili automate s novcem u autopraonicama, provaljivali u ugostiteljske objekte... Napadač je napao bankomat (Foto: Tomislav Miletić/Pixsell) "Napao" bankomat Erste banke, pa uzrokovao eksploziju

Fascinantno je kako nitko na ulici ne reagira kada se pljačkaš okomi na žrtvu, a policiji obično nema ni traga.

Pljačke su utoliko zanimljivije svjetskoj javnosti jer je upravo Rio ovih dana centar sportskih zbivanja pa je i turista viša. Tamošnje vlasti procjenjuju da će Olimpijske igre u Brazilu posjetiti 500.000 osoba.

Prema pisanju AFP-a, malo tko nije bio žrtva ovih kaznenih djela – ministar, sportaši, treneri, novinari, fotografi

Jedan novinar The News Corpa ispričao je kako su mu u kafiću u Ipanemi ukrali opremu vrijednu nekoliko tisuća dolara, a dva dana kasnije vidio je lopova kako nosi njegovu olimpijsku jaknu s akreditacijskim brojem. 'Znao sam svoj broj, jer jakne imaju broj na sebi', rekao je novinar.

I agencija AFP, koja je smještena na 700 kvadrata press centra u Riju, za 180 akreditiranih osoba koje prate Igre, pretrpjela je štetu nekoliko krađa. Sigurnosne kamere snimile su muškarca i ženu kako napuštaju prostor AFP-a u press centru noseći za sobom torbu punu fotografske opreme i službenu jaknu fotografa.