Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pored ceste leže ostaci vozila

Snimka mjesta na kojem se bombaš samoubojica zabio u vojni konvoj: Ovdje su stradali naši vojnici

Vozilo u kojem su stradali hrvatski vojnici u Kabulu (Foto: MORH)
Vozilo u kojem su stradali hrvatski vojnici u Kabulu (Foto: MORH) MORH
Aktualno Galerija Vozilo u kojem su stradali hrvatski vojnici u Kabulu (Foto: MORH) Vozilo u kojem su stradali hrvatski vojnici u Kabulu (Foto: MORH) Foto: MORH +0 Vozilo u kojem su stradali hrvatski vojnici u Kabulu (Foto: MORH) Galerija 1/2 >>
Bombaš samoubojica napao je u Kabulu konvoj vozila u kojem se nalazilo i vozilo s trojicom hrvatskih vojnika, jedan od kojih je i preminuo u bolnici zbog težine ozljeda zadobivenih u eksploziji. Agencija AP snimila je mjesto na kojem se dogodio napad i razgovarali su s očevicem.

"Napadač se zaletio na konvoj stranaca, vidjeli smo stradale, ranjene i mrtve. nakon toga su stranci i afganistanska policija okružili mjesto napada i odvezli uništeno vozilo. U vrijeme eksplozije pili smo čaj u našem šatoru i na sreću smo u incidentu prošli bez ozljeda", rekao je za agenciju AP Khan Pacha, očevidac talibanskog napada na konvoj vojnih vozila.

Na mjestu napada još su samo ostali dijelovi u eksploziji uništenog vozila, koje lokalci čiste sa strane ceste na kojoj se dogodio sam napad.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Misija u Afganistanu Vojni analitičar o napadu na hrvatske vojnike: "Teško se obraniti od takvih napada, bio je jedan od tipičnih"

Pročitajte i ovo Josip Briški (Foto: MORH) Bio na prvoj misiji U krvavom napadu u Kabulu poginuo je skupnik Josip Briški: Iza sebe ostavio suprugu i jednogodišnjeg sina

Glasnogovornik afganistanskog ministarstva policije izjavio je da se hrvatski vojnici bili dijelom konvoja blizu vojne baze u predgrađu Kabula. U konvoj se motociklom zabio talibanski bombaš samoubojica.

hrvatski ministar obrane Damir Krstičević izvijestio je u srijedu prijepodne hrvatsku javnost prvo o napadu na hrvatske vojnike u Afganistanu, da bi MORH otprilike dva sata kasnije priopćio i tragičnu vijest o smrti teško ranjenog skupnika Josipa Briškog (27).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bezuman teroristički napad Premijer izrazio sućut obitelji poginulog vojnika: ''Hrvatska je u mislima s vama. Josipova žrtva je podnesena plemenitoj dužnosti''

Pročitajte i ovo Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr) stižu reakcije Milanović o pogibiji u Afganistanu: "Potresla me vijest o napadu u kojemu je naš mladi vojnik izgubio život"

Osim Briškog u napadu su ranjena još dvojica hrvatskih vojnika, jednom od kojih je slomljena bedrena kost i koji se nalazi na liječenju u američkoj vojnoj bolnici u Kabulu. Drugi vojnik ima tešku ozljedu ruke. Preživjeli vojnici nisu u životnoj opasnosti i u Hrvatsku će se vratiti čim se oporave dovoljno da mogu podnijeti put nazad u domovinu.

Aktualno Građani u šoku zbog smrti hrvatskog vojnika u Afganistanu: ''Neka ih se više ne šalje tamo, neka čuvaju našu Hrvatsku'' +0 Građani u šoku nakon pogibije hrvatskog vojnika u Afganistanu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska Građani u šoku zbog smrti hrvatskog vojnika u Afganistanu: ''Neka ih se više ne šalje tamo, neka čuvaju našu Hrvatsku'' 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene