Andrej Plenković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Andrej Plenković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Vlade uputio je izraze sućuti obitelji Josipa Briškog, hrvatskog vojnika poginulog u napadu bombaša samoubojice u Afganistanu.


Premijer Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji preminulog hrvatskog vojnika Josipa Briškog.

Vezani članci Josip Briški (Foto: MORH) Tijelo poginulog vojnika u petak u Zagrebu: ''Priredit ćemo doček sa svim vojnim počastima, kako priliči hrvatskom vojniku'' Josip Briški Foto: Dnevnik.hr) - 1 Minuta šutnje u vojarnama diljem Hrvatske i svijeta: Otvorena knjiga žalosti za Josipa Briškog

"Poštovana obitelji Briški,
s velikom sam tugom primio vijest o tragičnom stradanju vašega Josipa, našeg hrabrog mladog vojnika u Afganistanu, nakon bezumnoga terorističkog napada na vozilo u kojem su bili pripadnici Hrvatske vojske.

Cijela Hrvatska u mislima je s vama nakon prvog napada ovakvih razmjera u proteklih 16 godina koliko su pripadnici Hrvatske vojske prisutni u Afganistanu u okviru operacija NATO-a.

Josipova žrtva podnesena je u časnoj i plemenitoj dužnosti, koju je on obavljao hrabro i požrtvovno, pod hrvatskom zastavom. To mu hrvatski narod i hrvatska Vlada nikada neće zaboraviti.

Molim vas da, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti'', stoji u sućuti predsjednika Vlade.

Sućut je obitelji izrazila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. ''Svjesni težine svojih zadaća, hrvatski vojnici pokazuju visok stupanj hrabrosti, morala i vjere u uspjeh međunarodne misije u kojoj sudjeluju, jer se Republika Hrvatska od suvremenih prijetnji poput terorizma štiti i daleko od njezinih granica. U ovom trenutku naše su misli i molitve uz obitelji naših vojnika, posebno Josipa Briškog'', rekla je predsjednica.