Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bezuman teroristički napad

Premijer izrazio sućut obitelji poginulog vojnika: ''Hrvatska je u mislima s vama. Josipova žrtva je podnesena plemenitoj dužnosti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade uputio je izraze sućuti obitelji Josipa Briškog, hrvatskog vojnika poginulog u napadu bombaša samoubojice u Afganistanu.

Premijer Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji preminulog hrvatskog vojnika Josipa Briškog.

Pročitajte i ovo Zračna luka Kabul, eksplozija Skrivena istina Ovo je tajna koju Pentagon posebno skriva: "Snimka otkriva da nije bila samo jedna eksplozija" Slika nije dostupna nakon napada u afganistanu Kolinda Grabar-Kitarović izrazila sućut obitelji preminulog vojnika: ''Naše su misli i molitve uz obitelji naših vojnika''

"Poštovana obitelji Briški,
s velikom sam tugom primio vijest o tragičnom stradanju vašega Josipa, našeg hrabrog mladog vojnika u Afganistanu, nakon bezumnoga terorističkog napada na vozilo u kojem su bili pripadnici Hrvatske vojske.

Cijela Hrvatska u mislima je s vama nakon prvog napada ovakvih razmjera u proteklih 16 godina koliko su pripadnici Hrvatske vojske prisutni u Afganistanu u okviru operacija NATO-a.

Josipova žrtva podnesena je u časnoj i plemenitoj dužnosti, koju je on obavljao hrabro i požrtvovno, pod hrvatskom zastavom. To mu hrvatski narod i hrvatska Vlada nikada neće zaboraviti.

Molim vas da, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti'', stoji u sućuti predsjednika Vlade.

Sućut je obitelji izrazila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. ''Svjesni težine svojih zadaća, hrvatski vojnici pokazuju visok stupanj hrabrosti, morala i vjere u uspjeh međunarodne misije u kojoj sudjeluju, jer se Republika Hrvatska od suvremenih prijetnji poput terorizma štiti i daleko od njezinih granica. U ovom trenutku naše su misli i molitve uz obitelji naših vojnika, posebno Josipa Briškog'', rekla je predsjednica.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene