Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenska policija upozorava

OPREZ! Lopovi ordiniraju slovenskim autocestama i PLJAČKAJU građane!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenskoj policiji proteklog su vikenda prijavljene dvije krađe: Austrijski državljanin ostao je bez dokumenata i 3.000 eura, a njemački par bez 350 eura!

Prvi se slučaj dogodio na autocesti od Ljubljane prema Postojni, a drugi kod Kranja u smjeru Ljubljane.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Požar u Sloveniji vatrena stihija FOTO/VIDEO Dramatični prizori u susjedstvu: Požar se vidi iz Ljubljane, u gašenju sudjeluje i vojska

>> KOJA SNIMKA: Laktovima se morali probijati do mjesta nesreće!

Policija je zato ponovo upozorila vozače da budu oprezni na situacije kad im nepoznate osobe nude pomoć na odmorištima uz autocestu ili ih upozoravaju na navodni kvar na vozilu jer se može raditi o pokušaju kradljivaca koji operiraju u paru da ih udalje od vozila i pokradu.

Upravo se takav scenarij odigrao u dva spomenuta slučaja kada su oštećeni stranci nasjeli na lažno upozorenje iz manjeg automobila s talijanskim registarskim oznakama da im je probušena guma.

Uz nužan oprez slovenska policija poziva vozače da sumnjive osobe koje im se tako pokušavaju približiti što prije prijave jer su takve krađe zadnjih godina u porastu, a uspješno se istraži tek svaki peti slučaj.

Prošle se godine slovenska policija bavila s gotovo 400 slučajeva takvih krađa. Od toga se 256 krađa dogodilo kad su se vozila zaustavila na autocesti, a ostale na odmorištima uz autocestu i na benzinskim postajama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene