Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajednička akcija

Hrvati pomogli Slovenicima u hvatanju krijumčara kokana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Današnja akcija slovenske policije u okviru koje je pritvoreno 10 osoba zbog krijumčarenja droge dio je šire međunarodne istrage u okviru koje su uhićenja izvršena i u Austriji i Hrvatskoj, prenose popodne slovenski mediji koji se pozivaju na austrijske izvore.

Kako javlja Slovenska televizija, policija u Grazu i austrijska savezna kriminalistička policija u koordinaciji sa slovenskim i hrvatskim kolegama, razbile su međunarodnu mrežu trgovaca kokainom i heroinom koja se protezala od Brazila do zapadne Europe i Balkana, a u okviru višednevnih akcija uhićeno je oko 30 osoba.

Pročitajte i ovo Policija je zaplijenila kokain, marihuanu i digitalnu vagu Slijedi mu prijava Policija mu po nalogu suda upala u stan, dobrovoljno im predao kokain i marihuanu Zatvor: Ilustracija - 4 Mjere zabrane ulaska Hrvat pao na njemačkoj granici: Policajci su mu zavirili u gaće, završio je iza rešetaka

Mediji u Sloveniji prenose navode austrijske agencije APA da su u nedjelju u Grazu uhićena dva austrijska državljanina, 61-godišnjak koji je kao kapetan katamarana prebacivao drogu iz Brazila u Španjolsku, te njegov 35-godišnji sin.

'Zadarski skiperi su 'mule' za kokain, poslije otvore kafiće i odlično žive'

Vođa spomenute kriminalne skupine navodno je Crnogorac Safet Kalić koji je uhićen u listopadu prošle godine u Beču i izručen Njemačkoj, navode slovenski mediji, prema austrijskim izvorima.

Navodno je istraga policije u Grazu počela još 2013. godine, kad su otkrili skupinu krijumčara kokaina koja je brodom iz Brazila u Španjolsku prebacila najmanje 600 kilograma kokaina, a onda ga preko Nizozemske plasirala po Europi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene