Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Slovenija: Janša u maloj prednosti pred Pahorom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči parlamentarnih izbora 21. rujna Slovenska demokratska stranka (SDS) sadašnjeg premijera Janeza Janše u maloj je prednosti pred Socijalnim demokratima (SD) njegova glavnog suparnika za premijerski položaj Boruta Pahora, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja koje su objavili slovenski mediji.

Po terenskom ispitivanju agencije Mediane, u kojemu je sudjelovalo 2000 ispitanika, Janšinu stranku podupire 27,90, a Pahorovu 25,90 posto ispitanika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pahor najavio kontinuitet politike prema Hrvatskoj Slika nije dostupna 'Očekujemo poštivanje dogovora iz 2004. godine'

Na upit koga smatraju podobnijim za budućeg premijera 26,1 posto se očitovalo za Janšu, a 23,5 posto za Pahora.

Ispitivanje Mediane potvrđuje političku polarizaciju i veliku razliku dviju vodećih stranaka u odnosu prema ostalima koje dobivaju znatno manju potporu.

Tako bi za stranku Zares glasovalo 9,4 posto birača, za Slovensku nacionalnu stranku (SNS) 8,6 posto, za Stranku umirovljenika (DESUS) 7,1, a za Liberalne demokrate (LDS) 4,1. Slovenska pučka stranka (SLS) s 2,3 posto i demokršćanska Nova Slovenija (NSI) s 1,7 posto ostale bi pak ispod praga jer je za ulazak u parlament potrebno dobiti četiri posto glasova, pokazalo je istraživanje koje je agencija Mediana provela za komercijalnu televiziju POP-TV i poslovni dnevnik "Finance".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene