Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sami se iskopali

Slovačka: Mađari spašeni iz lavine nakon pada niz liticu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri mađarska alpinista spašena su nakon lavine, koja se dogodila visoko u planinama Tatra u Slovačkoj.

Među alpinistima, koji su se prekjučer našli na spomenutim planinama, našao se i 41-godišnji Zsolt Eross, jedini Mađar koji se dosad popeo na Mount Everest. On i njegova dvojica kolega, pokušavali su se užetom spustiti u Zmajevu dolinu, no odjednom su počeli padati. Uže je nakon 150 metara pada alpinista zapelo za kamen te su alpinisti ostali visjeti.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Slika nije dostupna Helikopteri u akciji Drama na Bjelašnici: Planinare zatrpala snježna lavina

>> U Alpama nestala četiri Nijemca, tri Švicaraca i Austrijanac

Za njima je krenula lavina, koja ih je zatrpala, no oni su sami uspjeli prokopati put prema van i pozvati pomoć putem mobitela. 45 spasitelja morali su se uspeti na planinu, kako bi spasili Mađare, jer je pristup helikopterom bio onemogućen, zbog magle i jakog vjetra. 'Njihovo stanje je ozbiljno, ali u ovom trenutku život im nije ugrožen', rekao je za Reuters doktor Karol Fried, koji se pobrinuo da je s trojicom alpinista sve u redu na samom mjestu nesreće.

Trojac je nakon spašavanja s planine prebačen u bolnicu, na daljnje liječenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene